Je bent hier:
Baby-uitzet wat nodig

Zwanger zijn


Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met jou, met je lichaam en om je heen. Je hebt waarschijnlijk veel vragen over zwanger zijn en alles wat daarbij komt kijken. Plancoach.nl helpt je tijdens je zwangerschap door informatie te geven over een groot aantal onderwerpen op het gebied van zwanger zijn.

Benieuwd naar de ontwikkeling van je baby en van je eigen lichaam tijdens je zwangerschap? Lees er alles over in de zwangerschapskalender van week 1 t/m week 40.

Zwangerschap & regeldingen

In het begin van je zwangerschap sta je er waarschijnlijk nog niet bij stil wat er allemaal geregeld moet worden. Daarom geven we je hierbij enkele tips van zaken die in elk geval uitgezocht of geregeld moeten worden.

Meteen naar:
Kraamhulp
Kinderopvang
Werkgever inlichten
Zorgverzekering voor je baby
Erkenning aanvragen om officieel ouder te worden
Geboorte aangeven

Kraamhulp

Hoe vroeg het ook is in je zwangerschap, het is heel handig om nu alvast kraamhulp te gaan regelen. Informeer bij je zorgverzekering hoeveel dagen je recht hebt op kraamhulp en zet de aanvraag in werking.

Kinderopvang

Je kindje is nog niet eens geboren, maar toch moet je al gaan nadenken over kinderopvang. Bepaal indien mogelijk voor hoeveel dagen of dagdelen je opvang nodig hebt en informeer bij kinderdagverblijven naar de aanmeldprocedure. Denk er ook goed over na waar je kinderopvang wilt hebben. Dicht bij huis is makkelijk, maar misschien is er op je werk of in de buurt van je werk ook wel opvang beschikbaar.

Werkgever inlichten

Geef zo vroeg mogelijk aan je werkgever door dat je zwanger bent. Het is spannend om het te vertellen, maar je hebt recht op verlof en het is voor je werkgever fijn om ruim de tijd te hebben om over vervanging voor jou na te denken en een oplossing te regelen. Officieel hoef je pas tot minimaal drie weken van tevoren aan je werkgever door te geven dat je zwanger bent. Maar het is wel zo handig om dit eerder aan te kaarten.

Zorgverzekering voor je baby

Als je baby geboren is, moet het worden bijgeschreven bij je zorgverzekering. Kijk alvast hoe dit in z’n werk gaat, wat je hiervoor moet regelen én zoek uit of het voordeliger is om je kindje op jouw polis bij te schrijven of juist op de polis van je partner.

Erkenning aanvragen om officieel ouder te worden

Indien je niet getrouwd bent, is het nodig dat je partner erkenning aanvraagt om officieel de vader (of tweede moeder) van jullie kindje te worden. Deze aanvraag dien je al tijdens je zwangerschap in, zodat bij de geboorte alles goed geregeld is en goed geregistreerd staat.

Geboorte aangeven

Als je baby geboren is, moet het binnen drie werkdagen worden aangegeven bij de gemeente waar je kindje geboren is. Vervolgens krijg je automatisch bericht thuis over de kinderbijslag. Controleer voor de geboorte alvast of je recht hebt op kindertoeslag. Dit kun je via de belastingdienst regelen.

Terug naar boven

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html