Je bent hier:
Stofzuigen tips

Na de geboorte


Na de geboorte van je kindje begint je nieuwe leven: je bent moeder! Ondanks alle informatie die je tijdens je zwangerschap hebt gekregen en gelezen, zul je ook na de geboorte van je baby vragen hebben. Hoe is het om moeder te zijn? Wat heeft je baby allemaal nodig? Hoe ga je met je kindje om? Wat kun je al met je baby doen en hoe snel groeit je kindje eigenlijk?

De onderwerpen die iedere nieuwe moeder bezighoudt na de geboorte van haar baby, zetten we voor je op een rij. Uiteraard is iedereen anders en zijn er verschillende manieren om alles aan te pakken. Kies de manier die goed voelt voor jou en voor je baby.

Meteen naar:
Bezoek na de geboorte
Hoeveel drinkt een baby?
Tips bij krampjes

Bezoek na de geboorte

Het is handig om voor jezelf duidelijk te hebben wanneer, hoeveel en hoe lang je bezoek na de geboorte wilt hebben. Wil je de eerste dagen lekker nog even in alle rust van je baby genieten? Verstuur het geboortekaartje dan gewoon een paar dagen later pas!

Hoeveel drinkt een baby?

De eerste drie maanden heeft je kindje voldoende aan 150 tot 170 ml vocht per kilogram gewicht per 24 uur. Tussen de vier en zes maanden ligt dit iets lager: 140 tot 160 ml.

Iedere baby is uiteraard anders, dus misschien drinkt jouw kindje wel meer dan deze hoeveelheden of juist wat minder. Je kindje geeft zelf aan hoeveel het nodig heeft. Als je je baby de borst geeft, weet je niet precies hoeveel je kindje binnenkrijgt, dus als je je baby de fles geeft, hoeft deze fles ook niet altijd helemaal leeggedronken te worden.

Tips bij krampjes

Veel baby’s hebben af en toe last van krampjes. Er is helaas geen middeltje tegen, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de pijn van de krampjes bij je baby te verminderen:

– Streel de rug van je baby als de baby op zijn buik bij jou op schoot ligt.
– Regel een lauwwarm bad voor je kindje, zodat de pijn van de krampjes wat afneemt.
– Geef je baby enkele druppels rooibosthee. Deze theesoort heeft namelijk een kalmerend effect op de darmen.
– Of leid je baby af door hem te wiegen, met hem rond te lopen door huis of buiten te gaan wandelen.

Terug naar boven

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html