Je bent hier:
Bezoek na geboorte

Bezoek na de geboorte


Jullie kindje is geboren! Jullie zijn weer thuis en jullie nieuwe leven is aangebroken. Er zijn veel mensen die jullie baby graag willen bewonderen, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het kindje kan zien, maar waarbij jij en je baby toch voldoende rust krijgen?

Bezoek na de geboorte? Je baby en jij staan op de eerste plaats!

Bezoek na de geboorte is leuk, maar ook vermoeiend voor jou en voor de baby. Jullie leven staat op zijn kop en het is behoorlijk wennen om een pasgeboren kindje in huis te hebben. Je wilt je baby zo goed mogelijk verzorgen en beschermen, maar je wilt ook dat anderen kennis komen maken met je baby.

Communiceer duidelijk over bezoekmomenten

De belangrijkste regel is dat je duidelijk aangeeft of en wanneer je bezoek wilt hebben. Het is helemaal niet gek om bezoek na de geboorte pas na twee weken toe te laten. In die eerste twee weken kunnen enkele directe familieleden langskomen, maar vrienden, buren en collega’s mogen best wat later ingepland worden.

Geen verplichting tegenover bezoek

Voel je vooral niet verplicht om direct iedereen over de vloer te krijgen en de gastvrouw te moeten spelen. Je bent zojuist moeder geworden, dus dat staat op de eerste plaats.

Bezoektijden vermelden op geboortekaartje

Je kunt op jullie geboortekaartje aangeven vanaf wanneer er bezoek welkom is en je kunt eventueel bezoektijden vermelden, bijvoorbeeld ’s middags tussen 16.00 en 17.30 uur. Vaak is er niet meteen een vast dagritme voor de baby en voor jou, dus het is moeilijk om van tevoren in te schatten wanneer het jullie het beste uitkomt dat er bezoek langskomt.

Altijd een afspraak maken

Laat bezoek altijd even bellen of mailen (dan kun je reageren wanneer het jou uitkomt) om een afspraak te maken, zodat mensen niet opeens spontaan voor de deur staan.

En mocht je een afspraak hebben gepland die enkele uren van tevoren toch niet heel goed uit lijkt te komen? Schroom niet om de bezoekers af te bellen en binnenkort een nieuwe afspraak te laten maken.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html