Je bent hier:
Babynaam kiezen

Zwanger


Je verwacht een kindje en dat is geweldig nieuws! Er gebeurt van alles met jou en je lichaam tijdens de zwangerschap. Waar moet je nu allemaal aan denken? Je baby heeft straks heel wat spullen nodig. Wat moet er geregeld worden? Je bent bang dat je iets over het hoofd ziet. En hoe gaat het na de geboorte?

Lees alle blogs over zwangerschap!

Om je zo veel mogelijk te helpen, vind je hier handige lijstjes en nuttige tips voor deze mooie periode in je leven.

Zwanger: wat moet je nu allemaal regelen?

1. Het klinkt misschien alsof het veel te vroeg is, maar je moet zo vroeg mogelijk kraamhulp regelen. Vraag na bij je verzekering op hoeveel uren kraamhulp je recht hebt.

2. Het regelen van kinderopvang is een belangrijk punt. De wachttijden lopen enorm op, dus het is verstandig om je al in een zeer vroeg stadium te verdiepen in wachtlijsten en procedures voor kinderopvang bij jou in de buurt. Mochten er in jouw buurt weinig mogelijkheden zijn, kijk dan ook eens in de omgeving van je werk. Het is wellicht een idee om je kindje daar in de buurt onder te brengen, zodat je het wegbrengen en ophalen kunt combineren met het vervoer naar je werk.

3. Officieel hoef je pas tot minimaal drie weken van tevoren aan je werkgever door te geven dat je zwanger bent. Maar het is wel zo handig om dit eerder aan te kaarten, zodat je je werkgever tijd geeft om na te denken over geschikte vervanging tijdens je verlof.

4. Je kindje moet na de geboorte bijgeschreven worden bij jouw zorgverzekering. Informeer ruim voor de geboorte alvast hoe dit in zijn werk gaat en bekijk of het handiger is om je kindje op jouw polis bij te schrijven of op de polis van je partner.

5. Als je niet getrouwd bent, is het belangrijk dat je partner erkenning aanvraagt tijdens je zwangerschap. Door middel van deze erkenning wordt je partner ook officieel ouder van jullie kindje.

6. Zodra het kindje geboren is, moet het officieel binnen drie werkdagen worden aangegeven bij de gemeente. Daarna ontvang je automatisch papieren thuis voor de kinderbijslag. Controleer zelf of jullie recht hebben op kindertoeslag. Dit wordt via de belastingdienst geregeld.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html