Je bent hier:
Blij met wat je hebt

Wees blij met wat je hebt


Het klinkt heel simpel, maar het blijkt in de praktijk behoorlijk moeilijk te zijn: wees blij met wat je hebt. Om ons heen zien we van alles wat anderen allemaal doen, bezitten, voor elkaar krijgen en uitvinden. Maar kijk ook eens naar jezelf. Ben je tevreden over je leven als je de ‘anderen’ even vergeet? Zo slecht heb je het helemaal niet, toch? Precies!

Minder stress door positiviteit

Iemand die positief in het leven staat, blijkt minder last te hebben van stress. Als je tevreden bent over het leven dat je leidt, sta je positiever in het leven dan wanneer je altijd maar kijkt naar wat anderen allemaal hebben (en jij niet).

Stress is niet fijn en zorgt er vaak voor dat je sneller moe bent, chagrijniger wordt, negatiever gaat denken. Het is een neerwaartse spiraal waar je niet te lang in moet blijven hangen. Probeer stress te voorkomen of er minder gevoelig voor te zijn door positief in het leven te staan.

Minder stress door je minder druk te maken

Als de stress eenmaal in je lijf zit, zul je merken dat je je sneller druk maakt dan anders. Probeer voor jezelf in gedachten te houden dat het niet nodig is om je druk te maken om kleine dingen. Dit voorkomt al een hoop ‘ellende’ die eigenlijk niet eens onder de noemer ‘ellende’ thuishoort.

Werksituatie voorbeeld

Uiteraard is het op het werk soms lastiger om stress te voorkomen, maar probeer het ook daar zo veel mogelijk toe te passen. Maak onderscheid tussen grote dingen en kleine dingen. Houdt iemand zich niet aan een deadline? Dat is vervelend. Maar blijkt er eigenlijk nog best wat speling te zijn in de planning? Probeer het dan zo snel mogelijk los te laten (nadat je de bewuste collega erop hebt aangesproken). Jij hebt gedaan wat je kon en het ligt op dit moment verder niet in jouw handen.

Thuissituatie voorbeeld

Thuis is het helemaal makkelijk om je druk te maken om kleine dingen: de afwas is nog niet gedaan, het toiletpapier is niet aangevuld, de lege shampoofles staat nog in de douche, de katten hebben een bende gemaakt van hun voer en drinkwater, de kinderen hebben de spullen die je nota bene al had klaargelegd op de trap níét meegenomen naar boven. En ga zo maar door.
Ook hier geldt: spreek degene erop aan van wie je iets anders had verwacht en ga daarna positief verder. Laat je niet te snel uit het veld slaan en besef dat je een fijn leven hebt. Ondanks ‘alles’.

Wees blij met…

Wil je voor jezelf wel eens op een rijtje hebben waarmee je eigenlijk blij bent? Schrijf het dan op! Het hoeft geen heel verhaal te worden, maar noteer elke dag of elke week een paar punten waarmee je blij bent en waardoor je tevreden bent over je leven. Op een moment waarop je je dan even minder positief voelt, pak je deze notities erbij en weet je het weer: ik ben blij met wat ik heb!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html