Je bent hier:
Morgen doe ik het echt

Uitstelgedrag: morgen gebeurt het echt (niet)


Er zijn klusjes die je liever niet doet, maar waarvan je weet dat ze wel moeten gebeuren. Je neemt je voor om het morgen écht te gaan doen. Maar de volgende dag is er weer iets anders wat je liever eerst doet. Uitstelgedrag is herkenbaar, maar je schiet er niets mee op. Reken af met uitstelgedrag.

Morgen is er weer een dag

Het klopt dat er morgen weer een dag is, maar je weet zelf ook dat je morgen hoogstwaarschijnlijk nog steeds geen zin hebt om die klus aan te pakken. En zolang je er niet aan begint, blijft het in je hoofd zitten dat er nog iets moet gebeuren.

Waarom zou je de klus morgen wel opeens willen uitvoeren? Probeer na te gaan wat de echte reden is waarom je uitstelgedrag vertoont. Als het een vervelende taak is die uitgevoerd moet worden, dan is die taak morgen heus niet opeens wél leuk om te doen.

Doe het nu, dan ben je er vanaf

Stop uitstelgedrag en ga over tot actie! Als je die klus nu meteen uitvoert, dan kan hij uit je hoofd en kun je morgen andere dingen doen, waar je liever aan werkt. Het helpt om juist eerst datgene te doen waar je geen zin in hebt. Dan ben je daarna alleen maar blij en opgelucht dat het achter de rug is.

Uitstelgedrag: haal morgen naar vandaag

Let er bij jezelf op dat je niet standaard bij minder leuke taken roept dat je het morgen wel zult doen. Want de kans is groot dat je het morgen weer niet doet en dat je dan roept dat het de dag daarna gebeurt.

Doe het vandaag. Dan heb je het gehad en kun je door. En waarschijnlijk bedenk je achteraf dat die klus eigenlijk helemaal niet zo erg was of zoveel tijd in beslag nam als je van tevoren had gedacht.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html