Je bent hier:
Tips sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek tips: vergeet niet dat…


Eindelijk is het zover. Je hebt al vele sollicitatiebrieven geschreven en nu krijg je een positieve reactie. Uit de honderden mails die binnen zijn gekomen, nodigt het bedrijf jou uit voor een gesprek. Leuk! Maar ook heel spannend – want waar moet je aan denken om een goede indruk te maken? Lees de sollicitatiegesprek tips en ga goed voorbereid op pad.

Sollicitatiegesprek tips kleding

Zorg ervoor dat je geschikte kleding aantrekt naar je sollicitatiegesprek.

Kledingtips

– Kies voor kleding waarin je er netjes en verzorgd uitziet.

– Probeer van tevoren in te schatten wat het bedrijf voor kleding van je verwacht. Ga je solliciteren bij een bank of bij een reclamebureau? Moet je een mantelpakje aan of is een nette rok met een mooi basic shirt passender?

– Kies kleding waarin jij je lekker voelt. Draag de kleding alvast een keertje thuis – zo ervaar je vanzelf of je je op je gemak voelt in de kleding of dat je toch beter voor een andere outfit kunt kiezen.

– Ga niet te bloot gekleed. Al is het 30 graden buiten – zorg ervoor dat je rok niet te kort is en doe geen zomers hemdje aan. Kies bijvoorbeeld voor een leuke, zakelijke jurk. En vergeet niet om inkijk te voorkomen.

– Zorg ervoor dat je kleding schoon is en dat jij lekker fris ruikt. Geen overdreven parfumwalm of uit de hand gelopen aftershave sessie, maar gewoon een subtiel geurtje.

– Verzorg je nagels en draag niet te veel make-up.

Sollicitatiegesprek tips voorbereiding

Naast de standaard voorbereiding – de website(s) van het bedrijf goed bekijken, mogelijke vragen die gesteld worden voor jezelf op een rijtje zetten – zijn er wat tips om rustig te blijven of te worden voordat je het sollicitatiegesprek ingaat.

Tips op de dag zelf

– Zorg dat je voor het sollicitatiegesprek geen andere belangrijke afspraken plant. De sollicitatie kost (misschien ongemerkt) aardig wat energie, dus concentreer je vandaag hierop.

– Beweging helpt. Ga ’s ochtends bijvoorbeeld nog een stukje hardlopen om even je gedachten te verzetten.De endorfines die je met sporten opwekt, peppen je vanzelf op voor het gesprek!

– Eet van tevoren iets. Zorg ervoor dat je niet met een lege maag het gesprek ingaat, want je wilt een knorrende maag voorkomen. Kies voor een lichte maaltijd of snack, zodat je niet te vol zit.

– Zet je telefoon uit. Het is een logische tip, maar hij wordt nog wel eens vergeten. Richt je helemaal op het sollicitatiegesprek en laat je niet afleiden door een (jouw!) aandachtvragende ringtone.

– Ga ruim op tijd op pad. De trein kan vertraging hebben, maar ook je fiets kan – net nu – een lekke band krijgen. Niets is zo vervelend als te moeten haasten, dus bouw wat reservetijd in.

Ga ervoor!

Ondanks de vele brieven die het bedrijf heeft ontvangen, ben jij een van de gelukkigen die op gesprek mogen komen. Ga er dus voor! Laat zien dat jij de kwaliteiten hebt die het bedrijf vraagt én dat je misschien zelfs wel net nog wat extra’s kunt.

Let er wel op dat je niet overdrijft of ervaringen verzint die je nog helemaal niet hebt opgedaan. Wees eerlijk en laat merken dat je enthousiast bent over de functie.

Succes met solliciteren!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html