Je bent hier:
Weer aan het werk na de vakantie

Na de vakantie weer aan het werk


Na de vakantie weer aan het werk gaan is vaak even een behoorlijke omschakeling. En dan wacht er ook nog een enorme stapel werk van de periode die je lekker vrij bent geweest. Hoe zorg je ervoor dat je niet meteen wéér aan vakantie toe bent? Lees de handige tips!

To do-lijstje

Begin met het maken van een to do-lijstje, zodat je overzicht krijgt over alles wat er moet gebeuren na de vakantie. Zet werkzaamheden en projecten die op korte termijn moeten gebeuren bovenaan en overige werkzaamheden kunnen onder aan het lijstje. Zo krijg je meteen een beeld van de prioriteiten.

Kleine klusjes eerst

Als er geen projecten liggen met megaspoed, dan is het fijn om een aantal kleine klusjes eerst te doen. Op die manier werk je voor je gevoel veel weg en dat ruimt lekker op!

Voor kleine klusjes geldt ook dat je ze vaak beter meteen kunt doen dan dat je eerst een lijst maakt van alle kleine klusjes die je moet doen. Kost een klus je slechts enkele minuten tijd? Doe het dan meteen! Het is zonde om er dan eerst tijd in te steken door de klus op een to do-lijst te plaatsen, terwijl je de klus in vijf minuten af kunt hebben.

Eén klus tegelijk

Ondanks dat het na de vakantie waarschijnlijk lastig is, is het belangrijk dat je je op één ding tegelijk richt. Ook al liggen er nog tientallen andere klusjes op je aandacht te wachten – kies een klus uit en rond die af, voordat je de volgende klus oppakt. Zo werk je alle klussen stuk voor stuk weg en zit je niet aan het eind van de dag of week met allemaal half afgeronde projecten en losse eindjes.

Vergeet geen pauze te nemen

Het is misschien heel verleidelijk om de pauze na de vakantie over te slaan, zodat je lekker door kunt werken, maar toch is het beter om wél een halfuur pauze te houden en even niet met werk bezig te zijn. Werknemers blijken namelijk productiever als ze halverwege de dag even ontspannen door bijvoorbeeld buiten een stukje te wandelen of met je collega’s aan de lunchtafel (vakantie)verhalen uit te wisselen.

Na de lunch begin je weer helemaal fris en met nieuwe energie aan je werkzaamheden.

Ook tijdens de ochtend en middag is het slim om even van achter je bureau weg te gaan door even bij een collega op een andere etage langs te lopen (in plaats van te mailen) of via een kleine omweg nieuwe thee te halen en zo even je benen te strekken.

Zorg voor een opgeruimd bureau

Zorg ervoor dat je bureau niet vol komt te liggen met mappen, papieren, rapporten, post-its en andere spullen. Ondanks dat je na de vakantie veel werk moet wegwerken, is het raadzaam om je bureau overzichtelijk te houden. Een zo leeg mogelijk bureau zorgt ervoor dat je niet nog meer druk of stress voelt in je hoofd.

Maak een stapel van alles waar je nog aan moet werken en leg dit aan de zijkant van je bureau. Probeer het gebruik van post-its zo veel mogelijk te vermijden. (Eén of twee post-its op je bureau met belangrijke reminders zijn handig, maar tien post-its zorgen eerder voor chaos dan voor overzicht.)

Zet mappen in de kast en berg rapporten en papieren waar je voorlopig verder niets mee hoeft op.

Het motto is: Alles wat niet op je bureau hoeft te liggen? Weg ermee! Je zult waarschijnlijk al snel merken dat een leeg (of leger) bureau fijner werkt dan een overvol bureau.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html