Je bent hier:
Loopbaancoach hulp bij keuze

Loopbaancoach helpt bij vinden juiste baan


Het is niet makkelijk om een nieuwe baan te vinden. Er zijn best wel wat vacatures te vinden, maar weet je wel wat voor baan je precies zoekt? Er is tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijk dat het niet gek is als je niet weet wat je eigenlijk wilt. Een loopbaancoach helpt je graag bij het vinden van de juiste baan voor jou.

Wat wil ik nou eigenlijk?

Er zijn veel vacaturesites en op elke banenwebsite staan honderden en soms zelfs duizenden banen. Als je nog in het begin van het banen-zoek-proces zit, is het leuk om gewoon eens door het banenaanbod te scrollen. Selecteer bijvoorbeeld je woonplaats en kies voor alle banen binnen 10 km in de omgeving. Zo krijg je een beeld van de grote verscheidenheid aan banen.

Maar wat wil je nu eigenlijk? Wil je een baan die aansluit bij je opleiding? Wil je een baan die aansluit bij je reeds opgedane werkervaring? Of wil je het liefst iets nieuws? Als je precies weet wat voor werk je wilt, kan het solliciteren beginnen! Maar als je het niet weet, is het lastiger…

Schakel een loopbaancoach in

Als je niet weet wat je wilt of waar je moet beginnen met solliciteren, is het handig om een loopbaancoach in te schakelen.

Als je vanuit een vaste baan op zoek gaat naar een andere baan, kan het zijn dat je werkgever of het concern waaronder je bedrijf valt een loopbaancoach in dienst heeft. Dan is het vaak kosteloos om een of meerdere sessies aan te vragen.

Ga je vanuit huis op zoek naar een nieuwe baan, dan kun je zelf een loopbaancoach inschakelen. Het kost een paar honderd euro, maar dit is een investering die zich – als het goed is – later terugverdient. De loopbaancoach helpt je tenslotte bij het vinden van een geschikte baan, waarin je het naar je zin hebt én waarmee je uiteraard weer lekker wat geld verdient!

Loopbaancoach helpt: het traject

Een loopbaancoach zal je eerst en of meerdere tests laten maken een een gesprek met je aangaan om te onderzoeken waar je interesses liggen, maar ook over welke kwaliteiten je beschikt.

Je krijgt ook opdrachten mee, zoals het zoeken van vacatures die je leuk vindt. Dit hoeven geen vacatures te zijn die perfect aansluiten op je opleiding of werkervaring, maar het gaat puur om vacatures waarvan jij vindt dat er iets leuks in staat. Zo leer je zelf al selecteren wat je wel en niet aanspreekt.

Door de gesprekken met de loopbaancoach zul je ontdekken dat je vanzelf meer gaat nadenken over wat je wilt. Door de manier van vragen stellen moet je dieper bij jezelf nagaan waarom je iets wel of niet leuk vindt. Je zult je verbazen over je eigen antwoorden, want ergens van binnen blijk je namelijk best te weten wat je het liefst wilt. De loopbaancoach helpt je bij het op een rij zetten van je wensen en het in kaart brengen van de situatie voor jou.

Wat ook een belangrijk punt is, is het opschonen en netjes maken van je curriculum vitae. Een goed en duidelijk cv helpt je om door een selectie te komen. Werkgevers kijken vaak eerst snel naar een cv en op basis van wat ze daarvan vinden, lezen ze wel of niet je motivatiebrief. Het is dus van groot belang dat je cv overzichtelijk is en dat je relevante werkervaring kort en krachtig wordt weergegeven. De loopbaancoach helpt ook hierbij met handige tips.

Investering waard

Het is dus een hele investering, want je wordt goed aan het werk gezet met opdrachten door de loopbaancoach. Maar je zult uiteindelijk merken dat het je zeker geholpen heeft om een duidelijker beeld te krijgen van wat je wilt in de nabije toekomst. Investeer dus in de loopbaancoach en ontdek waar jouw toekomst ligt!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html