Je bent hier:
Geen plezier in werk

Geen plezier in werk


Iedereen heeft weleens een periode waarin hij geen plezier in werk meer heeft. Je functioneert daardoor misschien ook net wat minder en het maakt je allemaal niet meer zoveel uit voor je gevoel. Als je dat gevoel drie maanden lang houdt, dan klopt er iets niet.

Af en toe geen zin is normaal

Af en toe geen zin hebben om naar je werk te gaan is heel normaal. Er zullen weinig mensen zijn die zich dit niet kunnen voorstellen. Ook al lijkt het soms alsof werkelijk iedereen vrolijk en vol enthousiasme naar zijn werk gaat.

Het kan zijn dat je gewoon een dag chagrijnig bent of geen zin hebt in je werk, maar om dan meteen te gaan stampvoeten en tegen je baas te roepen dat je je baan opzegt, is wat overhaast. Er kan een reden voor zijn dat je je tijdelijk wat minder voelt.

Geen plezier in je baan: ontdek de reden

Heb je het gevoel dat je bijna nooit met plezier naar je werk gaat en ben je er eigenlijk helemaal klaar mee? Probeer dan voor jezelf na te gaan wat de oorzaak hiervan is.

Is het even een periode waarin je je wat minder voelt en werkt dat door in je baan? Of lijkt geen plezier in je werk inmiddels iets structureels te zijn? Wanneer begon je je niet lekker te voelen bij je baan?

En ligt de reden van geen plezier in werk hebben bij de werkzaamheden die verricht of ligt het aan iets anders? Voel je je niet fijn op de afdeling, mag je je leidinggevende niet of past het bedrijf niet (meer) goed bij je?

Probeer op een rijtje te zetten waar het aan kan liggen en ervaar gedurende twee weken op je werk of alle redenen inderdaad kloppen of dat er wellicht een andere oorzaak is.

Ingrijpen als het niet overgaat

Als je de oorzaak of oorzaken weet waarom je geen plezier in werk meer hebt, kun je – indien dat mogelijk is – proberen om hieraan te werken.

Ligt het aan je werkzaamheden? Misschien kun je extra taken krijgen waardoor je weer nieuwe energie krijgt om aan de slag te gaan. Bevalt je afdeling niet? Wellicht kun je een andere werkplek in het gebouw krijgen of zelfs wel overgeplaatst worden naar een andere afdeling.

Lijkt niets te helpen en wil je het liefst per direct je baan opzeggen? Ga dan op zoek naar leuke vacatures. Kijk wat jou in die vacatures aanspreekt en reageer op de aangeboden functies. Mag je op gesprek komen? Doe dat dan zeker! Ook als je niet helemaal zeker weet of de baan wel echt bij jou past. Soms ontdek je juist door te solliciteren bij andere bedrijven dat je huidige baan eigenlijk helemaal zo erg niet is.

Tip: de 3-maanden-limiet

Houd drie maanden aan voor jezelf en grijp daarna in. Het is niet goed als je je na drie maanden nog steeds niet goed voelt in je baan. Met tegenzin naar je werk gaan kost veel energie en zorgt er waarschijnlijk voor dat je niet vaak meer vrolijk bent.

Grijp dus op tijd in door je huidige werkomgeving anders in te richten óf door op zoek te gaan naar een andere baan. Solliciteren kost ook veel energie, maar je werkt toe naar iets nieuws en dat betekent dat het een ander soort energie kost dan constant met tegenzin naar je werk gaan, zonder in jouw ogen uitzicht op verbetering.

Succes!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html