Je bent hier:
Effectief studeren hoe tips

Effectief studeren


De veelgebruikte studiemethodes die over de hele wereld worden toegepast door een groot aantal studenten blijken niet effectief. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek dat gepubliceerd is in het Amerikaanse tijdschrift Psychological Science in the Public Interest. Maar hoe moeten we dan wél studeren?

Zelfoverhoring en de tijd nemen

Het markeren van belangrijke woorden en zinnen in een tekst zou niet de beste studiemethode zijn. Om verbanden te kunnen leggen tussen de verschillende delen van de tekst is het belangrijk om de tijd te nemen voor het leren van de stof. Zorg ervoor dat je studiesessies niet te snel op elkaar volgen.

Daarnaast zou het maken van samenvattingen niet helpen en teksten steeds opnieuw lezen ook zou ook niet effectief zijn. Je kunt beter aan zelfoverhoring doen, door bijvoorbeeld oefenvragen te maken, zo stellen de Amerikaanse wetenschappers.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jij je goed voelt bij een bepaalde studiemethode. De tekst samenvatten en die samenvatting nog een aantal keer doorlezen kan voor de een wel helpen en voor de ander misschien juist niet. De uitvoering van het studeren blijft tenslotte aan jou.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html