Je bent hier:
Verhuizen kosten besparen

Verhuizen? Bespaar op enkele vaste kosten!


Dat er bij een verhuizing heel wat komt kijken, zullen velen aan den lijve hebben ondervonden. Stress, hoge kosten en altijd een of meer schadeposten. Het hoort er helaas allemaal bij. Gemiddeld verhuist de Nederlander toch zeven keer in zijn leven. Na een paar keer verhuisd te zijn, word je er gelukkig wel wat handiger in. Hierbij enkele tips om het verhuizen direct goed (of in elk geval beter) te doen.

Adres wijzigen

Uiteraard moet het oude adres worden gewijzigd in het nieuwe. Bij vrienden/kennissen/bedrijven waar veel contact mee is, kan direct het adres worden gewijzigd. Bij veel bedrijven kan dit tegenwoordig online. Maar wie gebruikt je oude adres nog meer? Vaak is dit onmogelijk te achterhalen. De doorstuurservice van PostNL biedt dan uitkomst. Hiermee wordt post van het oude adres nog maanden of,als je dat wilt, zelfs jaren doorgestuurd naar het nieuwe adres. Wel zo veilig voor eventuele facturen of boetes om naheffing te voorkomen.

Energie en internet

Energie en internet zijn ook nodig op het nieuwe adres. Nu kunnen vaak de oude abonnementen meeverhuisd worden naar het nieuwe adres. Bij energie kan dit bijna altijd, bij internet (al dan niet in combinatie met tv en bellen) ligt dit aan de provider. Maar veel providers hebben landelijke dekking. Meeverhuizen is een optie maar even opnieuw energie vergelijken om de juiste leverancier tegen de juiste prijs te vinden, is nog veel beter. Zo bespaar je direct als de nieuwe woning betrokken wordt. Voor internet kan dit ook. Vergelijk de providers en sluit een nieuw abonnement af. Dit scheelt vaak zo al enkele tientallen euro’s per maand.

Tijdelijke opslag & verhuisservice

Bij een verhuizing (of bij een grote verbouwing) hoort vaak tijdelijke opslag. Spullen opslaan kan in heel Nederland vanaf zo’n 30 euro per maand. Korte contracten zijn altijd mogelijk (bij sommige opslagruimtes kun je zelfs al vanaf één dag opslag huren). Er zijn wel verborgen kosten bij tijdelijke opslag. Deze zitten hem in het vervoer van en naar de opslagfaciliteit. Moet er een busje worden gehuurd? Tel dan maar 100 euro bij de kosten op. Zonde, want het kan goedkoper en gemakkelijker. Zo is er PickupBox. Dit bedrijf biedt opslag aan met haal- en brengservice. Een busje huren hoeft dus niet meer. Verhuisdozen kunnen ook goedkoper dan je gewend bent. Bereken dat bijvoorbeeld hier.

Afval- en rolcontainers

Verhuizen levert afval op. Nu kan een beetje afval uiteraard makkelijk zelf afgevoerd worden maar wordt dit meer (bij een grote verhuizing of als het om een zakelijke verhuizing gaat) dan kan een rolcontainer huren uitkomst bieden. Een bedrijf dat zich hierin specialiseert is bijvoorbeeld Milieu Service Nederland. Je afval wordt dan ook zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt.

Succes met de (voorbereidingen van) de verhuizing! Verhuizen wordt er door deze tips waarschijnlijk niet leuker door, maar hopelijk wél iets gemakkelijker. Hoe sneller de verhuizing achter de rug is hoe beter.