Je bent hier:
Huisdieren verhuizen

Huisdieren verhuizen: zorg goed voor je dieren


Verhuizen kan een behoorlijke impact op je hebben. Maar ook voor je huisdieren is verhuizen een stressvolle gebeurtenis. Als huisdieren verhuizen, weten ze niet wat er aan de hand is. Zorg er dus voor dat je de verhuizing en de aanloop ernaartoe zo rustig mogelijk laat verlopen voor je huisdier.

Huisdieren verhuizen

Besef dat een verhuizing voor een huisdier nog stressvoller is dan voor jou. Zorg ervoor dat huisdieren tijdens de verhuizing in een aparte kamer zitten opgesloten met hun vertrouwde spullen.

Verhuis de dieren als laatste en zet ze in het nieuwe huis ook tijdelijk apart in een ruimte. Zo kunnen ze wennen aan de geur van hun nieuwe omgeving en zo heb jij tijd om eerst alles zo veel mogelijk weer op orde te krijgen in je nieuwe huis.

Voor en na huisdieren verhuizen

Zorg ervoor dat je huisdieren evenveel of net iets meer aandacht krijgen voordat jullie gaan verhuizen. Dieren voelen het aan als er ‘iets’ gaat gebeuren. Door je huisdieren gerust te stellen, zal de verhuizing net iets minder stressvol verlopen voor ze.

Een verhuizing kost veel tijd, want je moet van alles inpakken, uitzoeken en regelen. Maar maak toch elke dag voldoende tijd vrij om je huisdier aandacht te geven. Zo zal het huisdieren verhuizen makkelijker verlopen. Als de dieren rustig zijn, zal de verhuizing voor iedereen net wat minder stress opleveren.

Ook na de verhuizing ben je druk met het uitpakken van je spullen en het inrichten en regelen van allerlei dingen. Besef echter dat je huisdieren geen idee hebben waarom ze zich opeens in een andere woonruimte bevinden. Alles is nieuw voor ze, dus stel ze zo veel mogelijk gerust door je huisdieren aandacht te geven.

Huisdieren verhuizen: eerst uit logeren

Als je zelf echt heel druk bent of als je verwacht dat de verhuizing voor je huisdier te veel stress oplevert, is het een idee om je huisdier uit logeren te sturen rond de verhuizing. Zo heb jij je handen vrij om je op de verhuizing te richten en zo kunnen je huisdieren op het logeeradres vertroeteld worden.

Als je je nieuwe huis enigszins op orde hebt, haal je je huisdieren op en laat je ze kennismaken met jullie nieuwe woonomgeving. Je huisdier kan bij vrienden of familie logeren of je kunt je huisdier naar een dierenpension brengen rond de verhuizing.