Je bent hier:
Handige verhuis info

Handige verhuis info


Verhuizen is een heel gebeuren. Er komt ontzettend veel bij kijken. Te denken valt aan de financiering, de aansluiting van G/W/L, de verhuizing (dus het sjouwen enzovoorts), de verbouwing, het nieuwe interieur en ga zo maar door. Verhuis jij binnenkort? Een gedegen voorbereiding is gewenst!

Dit artikel verschijnt hier op Plancoach.nl om een beetje structuur aan te brengen in dit hele proces.

Financiering regelen

Ben je al maanden Funda aan het bekijken en wil je eindelijk gaan bieden op je nieuwe woning? Dan moet je wel al weten hoe het met de financiering zit! Ga eerst eens met de bank praten om te kijken hoeveel je kunt lenen, want pas dan weet je of je überhaupt op dat prachtige huis kunt bieden.

Verhuizen

Huis gekocht, is de akte bij de notaris gepasseerd en is de transportdatum bekend? Dan komt de verhuizing dus met rasse schreden dichterbij! Verhuizen kun je eigenlijk op twee manieren doen: je kan een verhuizer inschakelen of je kunt het zelf doen. Als je een verhuisbedrijf inschakelt, scheelt dat een hoop geregel maar het kost wel wat geld. Als je het zelf doet bespaar je geld, maar is het erg veel geregel. Dat is een beetje de afweging. Overigens is het regelen van een verhuisbedrijf zo gebeurd. Zoeken op verhuis online brengt je bij verhuisfirma’s waarbij je de verhuis bijna helemaal online kunt regelen.

Verbouwen

Verhuizen betekent soms ook: verbouwen. Verbouwen is misschien nog wel het meeste werk van het verhuizen naar een nieuw huis. Let er allereerst wel op dat de bank de verbouwing tegenwoordig niet (of nauwelijks) meefinanciert. Het is niet voor zoals voor de crisis van 2008, waar je een extra hoge hypotheek kon lenen voor de verbouwing. Tegenwoordig moet je de verbouwing in hoge mate met eigen geld financieren, dus houd hier rekening mee!

Mocht je voor een flinke verbouwing kiezen, dan betekent dit dat je buitengewoon veel moet gaan plannen en regelen.

De inrichting

Als je nog meubels hebt, moet je checken of deze meubels (goed) in je nieuwe woning passen. Waarschijnlijk zal het er toch op neer komen dat je een aantal nieuwe meubelen moet kopen, dus oriënteer je ook op dit vlak. Vaak is de stijl van je nieuwe huis anders dan je oude huis, waardoor je het interieur ook moet aanpassen. Dus.. wat heb je precies nodig? Een tafel, een bankstel, een bed? En wil je duur of goedkoop? Ga je voor nieuw of tweedehands?
Ook moet je er rekening mee houden of alles wel naar binnen kan. Als je op drie hoog in een grote stad woont, bestaat de kans dat een grote tafel niet eens naar binnen past.
Rest ons je veel succes te wensen met je op handen zijnde verhuizing!