Je bent hier:
Vakantiegeld besteden waaraan

Vakantiegeld besteden: wat zijn de mogelijkheden?


Het vakantiegeld is weer binnen! Altijd fijn om dat extra bedrag te mogen ontvangen! Maar elk jaar keert dezelfde vraag terug: hoe ga ik mijn vakantiegeld besteden? Hoe maak je de juiste keuze? En wat is in deze tijd om handig om met je geld te doen? Lees snel verder om de mogelijkheden te ontdekken!

Vakantiegeld besteden: sparen

Veel mensen kiezen voor de veilige optie: het extra geld dat in mei gestort is, wordt op een spaarrekening gezet. Dit is een slimme ‘besteding’ van je vakantiegeld. Nu je niet weet of je je baan de komende jaren zult houden, is het verstandig om nog bewuster met geld om te gaan. Als je kunt sparen, dan is het zeker raadzaam om dit ook te doen. Als je een buffer hebt, voel je je immers een stuk zorgelozer!

Aflossen leningen met vakantiegeld

Als je leningen hebt lopen, is het een goede keuze om deze zo veel mogelijk af te lossen. Zoals iedereen van de reclames kent: geld lenen kost geld. En dat is waar. Ook al denk je misschien dat het wel meevalt (alles kost immers geld), een groot deel van je maandelijkse aflossingsbedrag bestaat uit te betalen rente en niet uit de echte aflossing. Als je de mogelijkheid hebt om (een deel van) je leningen af te lossen, dan is dat een verstandige keuze.

Vakantiegeld besteden? Op vakantie!

Uiteraard moet je ook leuke dingen kunnen blijven doen. Je vakantiegeld kan dus ook heel goed aan een vakantie worden uitgegeven. Ontspannen op vakantie is nodig om er daarna weer tegenaan te kunnen in het dagelijks leven. Zoek een leuke reis uit, maar probeer precies binnen je budget te blijven. Een leuke uitdaging die ervoor zorgt dat je niet alsnog veel meer betaalt dan het vakantiegeld dat je totaal hebt ontvangen dit jaar.