Je bent hier:
Vakantie moment voor jezelf

Vakantie: (g)een moment voor jezelf


De vakantietijd is in volle gang. En dat betekent voor veel mensen eindelijk eens doen wat ze zelf willen! Maar niet iedereen heeft dat gevoel. Denk jij ook wel eens: vakantie geen moment voor jezelf? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Plancoach geeft handige tips!

Vakantie geen moment voor jezelf: tijd voor verandering

Als je een gezin hebt met kinderen dan is het ook tijdens de vakantie vaak een hele onderneming om het huishouden draaiende te houden, iedereen bezig te houden en leuke uitjes te organiseren.

Er blijft weinig tijd voor jezelf over. En het is niet gek dat je dat (misschien stiekem) best wel jammer vindt. Want ook jij hebt de vakantie nodig om op te laden, zodat je er na de vakantie weer vol tegenaan kunt op je werk en thuis.

Zorg ervoor dat vakantie geen moment voor jezelf wijzigt in: vakantie een moment voor jezelf!

Vakantie een moment voor jezelf: zo creëer je dat

Blijf je thuis tijdens de vakantie? Zorg er dan voor dat je vaste momenten inplant voor ontspanning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je partner een paar uur met de kinderen op pad gaat, zodat jij een dag voor jezelf hebt.

Of regel met de buren dat zij hun kinderen een dag bij jullie kunnen laten spelen en een paar dagen later gaan jouw kids naar de buren toe. Zo kun je samen met je partner een dag op pad of juist lekker niets doen in je eigen tuin, zonder dat de kinderen rondrennen en om aandacht vragen.

Ga je op vakantie met je gezin? Ook dan kun je momenten voor jezelf creëren. Maak afspraken over wanneer jij een moment voor jezelf wilt en wanneer je partner een moment alleen wil hebben. De ander let dan een paar uur op de kinderen.

Er zijn naast deze momenten voor jezelf nog genoeg momenten over om gezellig met het hele gezin eropuit te gaan, dus je hoeft je echt niet schuldig te voelen dat je ook af en toe even een moment alleen wilt zijn. Jezelf verwennen moet af en toe!

Om tijdens de vakantie de huishoudelijke taken zo snel mogelijk gedaan te krijgen, kun je de hulp van het hele gezin inschakelen. De kinderen kunnen (thuis of op de camping) de afwas doen of de tafel dekken, jij doet de was, je partner veegt de vloer (thuis of in de tent) schoon. Maak een verdeling, zodat iedereen een bijdrage levert aan het huishouden en zodat jij er net wat minder tijd aan kwijt bent dan normaal.

En wil je na de vakantie het vakantiegevoel vasthouden? Lees hier hoe dat kan!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html