De vakantieperiode breekt aan en dat betekent voor velen een stressvolle periode. En dat terwijl de vakantie juist voor ontspanning is… Hoe kun je de vakantiestress beperken? Lees de tips voor een relaxte vakantie!

(Geen) inpak stress

Zorg ervoor dat je ruim voordat je op vakantie gaat al zo veel mogelijk hebt ingepakt. Het lijkt misschien onnodig, maar je kunt al enkele weken voor de reis beginnen om spullen klaar te leggen. Vooral spullen die je in het dagelijks leven niet vaak gebruikt, maar die wél mee moeten op vakantie, kun je al klaarleggen.

Haal je koffer of reistas tevoorschijn en zet deze alvast in een hoek van je slaapkamer. Steeds als je iets tegenkomt dat je mee wilt nemen op reis, leg je het alvast in de koffer. Zo verzamel je vanzelf al de meeste spullen zonder dat het stress oplevert.

Voorpret

Behalve dat het handig is dat je vlak voor de reis alleen nog de hoognodige spullen hoeft toe te voegen, is het leuk om al vroeg te beginnen met inpakken. Op deze manier begint de vakantievoorpret al ruim voordat de vakantie begint!

Enkele dagen voor je vakantie is het handig om kleding die je mee wilt nemen alvast in je koffer te doen. Zo is alles al bijna compleet! De avond voor je vertrek of de ochtend van je vertrek hoef je dan alleen nog je toiletspullen toe te voegen.

De vakantie kan beginnen!