Je bent hier:
Trouwring links of rechts dragen

Trouwring links of rechts dragen


Als je gaat trouwen ben je druk met het uitzoeken van allerlei leuke dingen. Trouwringen uitzoeken hoort daar ook bij! Maar behalve het uitzoeken van de trouwringen en het op maat laten maken van de ringen, is het ook handig om samen met je aanstaande te bespreken hoe je de ringen wilt gaan dragen. Ga je de trouwring links of rechts dragen?

Trouwring links of rechts: tradities

Er zijn verschillende tradities waarbij trouwringen aan de linker of juist aan de rechter ringvinger gedragen worden.

Katholieken dragen de verlovingsring aan hun rechter ringvinger en verplaatsen de ring na de huwelijksvoltrekking naar de linker ringvinger. Protestanten doen dit juist andersom; ze beginnen links bij de verloving en verschuiven de trouwring naar rechts tijdens het trouwen.

Volgens een oude Egyptische traditie loopt de liefdesader door de linker ringvinger en daarom plaatste men in het Oude Egypte de trouwring om de linkervinger. Zo had het bruidspaar de garantie op een goed huwelijk.

De meeste mensen dragen de trouwring tegenwoordig aan hun rechtervinger, maar jullie mogen het helemaal zelf weten!

Trouwring links of rechts: voorkom gestuntel

Om gestuntel op de huwelijksdag zelf te voorkomen, is het handig om van tevoren te bespreken aan welke vinger van welke hand jullie de trouwring gaan dragen. Willen jullie een traditie volgen? Hoe gebeurt het in jullie families? Kies wat goed voelt.

Het is aan te raden om het omdoen van de ringen toch even te oefenen van tevoren. Tijdens de huwelijksceremonie ben je allebei zenuwachtig, dus het is handig als je op dat moment weet dat het omschuiven van de ring bij de ander al eens geoefend is. Dat voorkomt (extra) stress op de dag zelf.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html