Je bent hier:
Trouwen in het buitenland wat regelen

Trouwen in het buitenland: wat moet je regelen?


Droom jij er ook van: een bruiloft in het buitenland? Ergens op een mooi wit strand met palmbomen die zachtjes wuiven en een ondergaande zon, terwijl de temperatuur nog heerlijk aangenaam is. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij trouwen in het buitenland?

Wat moet je regelen voor trouwen in het buitenland?

Als je wilt trouwen in het buitenland is het verstandig om ruim op tijd uit te zoeken wat je allemaal moet regelen. Per land verschillen de regels, maar er zijn ook een aantal standaard punten die van tevoren afgewerkt moeten worden.

1. In veel landen heb je een geboorteakte en een verklaring van je burgerlijke staat nodig. Op basis van deze documenten kan de instantie die jullie zal trouwen in het betreffende land bepalen of je aan de regels voldoet om te mogen trouwen.

2. Zorg eerst dat alle benodigde documenten geregeld zijn of dat je weet dat het zeker ruim op tijd rond zal zijn. Plan de trouwdatum niet te snel, want het is zonde als er op de dag zelf nog documenten blijken te ontbreken. Onthoud dat het er in veel landen net iets minder georganiseerd aan toe gaat dan in Nederland en dat het regelen van dingen dus meer tijd in beslag zal nemen.

3. Maak duidelijke afspraken met de instantie die jullie huwelijk zal voltrekken in het buitenland. Dubbelcheck de gemaakte afspraken, zodat je zeker weet dat ze in het buitenland ook echt op de hoogte zijn van jullie wensen.

4. Bedenk wie jullie bij jullie huwelijk aanwezig willen laten zijn. Wordt het eloping, een vlucht naar het buitenland zodat jullie juist zonder anderen erbij kunnen trouwen? Of is het wel fijn als er wat familieleden en/of vrienden op jullie trouwdag aanwezig zijn? Laat eventuele gasten ruim op tijd weten wat jullie van plan zijn, zodat iedereen op tijd plannen kan maken (de reis regelen, vrij vragen op het werk, etc).

5. Als jullie op de plaats van bestemming zijn, het land waar jullie zullen trouwen, is het verstandig om nogmaals te controleren of de plannen door kunnen gaan volgens jullie wensen en of alles goed geregeld is. Het lijkt misschien overdreven om alles (drie)dubbel te checken, maar het zou heel jammer zijn als jullie droombruiloft in het buitenland in het water zou vallen vanwege een misverstand met de buitenlandse instantie.

Wat moet je regelen na het trouwen in het buitenland?

Bij terugkomst in Nederland moet je de buitenlandse huwelijksakte laten inschrijven. Hiervoor moet de buitenlandse akte eerst gelegaliseerd worden. Daarna kan de huwelijksakte worden ingeschreven bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).
Legaliseren is mogelijk bij de diplomatieke organisatie in het land waar je getrouwd bent of, als dat niet lukt, via het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laat je niet afschrikken

Laat je niet afschrikken door alle regeldingen, maar denk aan de prachtige droombruiloft op een geweldige locatie die jullie in gedachten hebben!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html