Je bent hier:
hardlopen in de sneeuw

Hardlopen in de sneeuw: handige tips


Als je je hebt voorgenomen om dit jaar echt te gaan hardlopen, zodat je regelmatig iets aan sport doet, kan de sneeuw het lastig maken. Ook voor mensen die al langere tijd aan hardlopen doen, is het even omschakelen als het landschap onder een witte laag bedekt is. Hoe kun je het beste met de sneeuw omgaan? Lees de handige tips voor hardlopen in de sneeuw.

Hardlopen in de sneeuw: geniet ervan, maar…

Lopen in de sneeuw is leuk! Je moet alleen wel een aantal punten in gedachten houden:

1. Kleed je warmer aan dan normaal met hardlopen. Bij temperaturen onder nul is het extra belangrijk dat je niet te dun gekleed bent. Uiteraard krijg je het tijdens het lopen vanzelf warm, maar dat duurt net wat langer dan bij temperaturen boven het vriespunt.

2. Vergeet je hoofd en handen niet te beschermen. Een (sport)muts en (sport)handschoenen zijn zeker aan te raden!

3. Als je warm genoeg ingepakt bent, kun je op pad gaan. Denk eraan dat er onder de sneeuw een ijslaag kan liggen, die je niet ziet. Houd er dus altijd rekening mee dat je weg kunt glijden tijdens het lopen. Om het glijden te beperken, neem je kleinere passen dan normaal. Je loopt dus iets langzamer, maar hierdoor kun je eventueel ‘bijsturen’ als dat nodig is.

4. Ondanks de glijwaarschuwing is het belangrijk dat je niet te angstig loopt. Juist als je extreem voorzichtig gaat hardlopen, zul je zien dat je onderuit gaat. Wees voorzichtig en let goed op; dan komt het goed!

5. Kies paden waar je op een laagje verse sneeuw kunt lopen. Op verse sneeuw heb je een prima grip en glijd je veel minder snel weg. Op fietspaden die sneeuwvrij zijn gemaakt, liggen vaak aangevroren sneeuwresten, waardoor de weg omgetoverd kan zijn in een ijsbaan. Zoek de sneeuw dus op. Desnoods loop je een stuk door de besneeuwde berm. Ook dan heb je goed grip, al moet je wel oppassen voor hobbels die je door de sneeuw wellicht niet direct opmerkt in de berm.

6. En vooral niet vergeten: geniet tijdens het lopen van de mooie witte omgeving. Neem de tijd voor het lopen en stop eens om een foto te maken onderweg. Zo kunnen de thuisblijvers straks zien waar je geweest bent en hoe mooi de omgeving eruitziet!

7. Bij terugkomst stap je lekker onder een warme douche en kun je terugkijken op een mooie hardlooptocht.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html