Je bent hier:
Me-time

Me-time plannen: een moment voor jezelf


Plannen, regelen, uitzoeken, opruimen, organiseren, verzamelen, wegleggen, klaarzetten… Het lijkt wel alsof we altijd maar bezig zijn. Snak jij soms ook naar een rustige moment, waarop je echt even aan jezelf kunt denken? Zodat je de tijd kunt nemen voor leuke dingen, waar je nieuwe energie van krijgt. Het is belangrijk om dit soort momenten van ontspanning in te plannen. Kies regelmatig voor me-time en laad jezelf weer helemaal op!

Wat is me-time?

De term me-time duikt de laatste jaren steeds vaker op. De betekenis is: tijd voor jezelf. En hoewel dat logisch klinkt, blijkt dat we in ons dagelijks leven nauwelijks echte momenten van rust hebben. De economie draait 24/7 door en het lijkt wel alsof we daar allemaal constant in mee moeten bewegen. Daarbij vergeten we dat ontspanning ook een belangrijk onderdeel van ons leven is. Ontspanning zorgt ervoor dat we de drukte om ons heen voor even vergeten. Me-time is tijd voor jezelf, dus je brengt deze tijd bij voorkeur ook echt alleen door.

Me-time is niet overbodig

Klinkt het overbodig om tijd voor jezelf en met jezelf in te plannen? Of vind je het saai om iets alleen te gaan doen? Probeer dan eens een paar bezigheden op te noemen die je heel graag wilt doen, maar waar je steeds niet aan toe komt. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende bezigheden:

 • Een boek lezen.
 • Shoppen voor jezelf, in de stad of online.
 • Een taart bakken.
 • Je haar verven.
 • Je nagels lakken.
 • Nieuwe planten kopen voor in de tuin.
 • Een nieuwe hobby starten.
 • Een (online) cursus volgen.
 • Een strandwandeling.
 • Naar de sauna.
 • Yoga, lekker thuis op je eigen mat.

Kortom, er is genoeg te bedenken om je me-time invulling te geven. Waar kies jij voor?

Plan me-time met jezelf

Je bent waarschijnlijk gewend om de hele week van alles te plannen en te organiseren om het gezin draaiende te houden. Regel vanaf nu dat je ook met niet te lange tussenpozen me-time voor jezelf inplant. Het klinkt misschien vreemd of overbodig om me-time te plannen, maar je zult merken dat je op deze manier eindelijk echt aan je ontspanning toe komt.
Als je een (over)volle agenda hebt, is het het handigst als je in je agenda een tijdvak aankruist voor me-time. Ontspanning. Even niets doen. Niets hoeven. Op het moment zelf kijk je waar je zin in hebt. Als je van tevoren al weet wat je wilt doen, dan kun je het ontspanningsmoment alvast voorbereiden.

Geen vaste invulling nodig

Je hoeft het moment van ontspanning geen vaste invulling te geven. Misschien denk je van tevoren dat je tijdens de me-time lekker een boek wilt lezen op de bank met een pot thee naast je. Maar als het moment aanbreekt heb je misschien wel helemaal geen zin om te lezen en kies je liever voor een warm bad met een heerlijke badschuim. Het kan en mag allemaal en het is belangrijk dat je iets kiest waar jij je op dat moment goed bij voelt. Het is jouw moment om even bij te komen en op te laden.

Ontspanning voor jezelf: even opladen

Vind je het overdreven om daar echt tijd voor te reserveren in je agenda? Houd dan in de gaten dat je af en toe spontaan voor een relaxmoment kiest. Ieder mens heeft ontspanning nodig om weer even op te laden. En om even te kunnen genieten van datgene wat jou aanspreekt, maar waarvoor je in het dagelijks leven waarschijnlijk veel te weinig tijd hebt.
Plan de me-time, dat moment van ontspanning voor jezelf, op regelmatige basis in. Bijvoorbeeld elke week, elke twee weken of elke maand. Ervaar zelf hoe fijn het is om even uit de hectiek van het dagelijkse leven te stappen en te kunnen doen waar jij zin in hebt!

Leuke producten voor me-time

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html