Je bent hier:
Kledingkast opruimen tips

Kledingkast opruimen


Heb je een overvolle kledingkast, maar heb je voor je gevoel eigenlijk niets om aan te trekken? Dan is het hoog tijd voor kledingkast opruimen! Volg ons handige stappenplan met een opgeruimde kast als eindresultaat.

Slechts een deel van de kleding wordt gedragen

Een kledingkast die vol ligt met shirts, truien, broeken en sokken, maar slechts een deel hiervan draag je ook echt. Herkenbaar? Je bent niet de enige! Voor heel veel mensen geldt dat ze vaak dezelfde kleding afwisselend dragen. Als de kleding uit de wasmachine komt, dan belanden de kleren weer boven op de stapel in de kast. Met als gevolg dat je hoogstwaarschijnlijk weer voor diezelfde kleding kiest om de komende dagen te dragen. Uit gewoonte en het is lekker makkelijk, want de kleren liggen immers al bovenop – dus voor het grijpen.

Waarom draag je niet alles meer?

Nogmaals, je bent absoluut niet de enige voor wie dit geldt. Maar welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag? Bij een (over)volle kledingkast is de kans groot dat er weinig overzicht in de kast is. En daar schuilt het grootste probleem. Geen overzicht betekent dat je eigenlijk niet precies weet welke kleding er ook alweer in je kledingkast ligt en hangt. Misschien pas je niet alle kleding meer en waarschijnlijk zijn er kleren bij die je niet meer aantrekt omdat ze je niet meer aanspreken. De oplossing is simpel, maar veel mensen zien ertegen op: de kledingkast opruimen.

Kledingkast opruimen zorgt voor overzicht

De belangrijkste redenen om te starten met de kledingkast opruimen zijn:

  • overzicht creëren waardoor je inzicht krijgt in de inhoud van je kledingkast;
  • kleding die niet meer past verwijderen uit de kledingkast; en
  • kleding die je om een andere reden niet meer draagt uit de kast halen.

Als je even wat tijd investeert in kledingkast opruimen, dan heb je daarna direct veel plezier van het resultaat. Je kledingkast zal weer overzichtelijk zijn. Je weet weer welke kleding je allemaal hebt. En je hebt alle kleding weer netjes gesorteerd, zodat soort bij soort ligt. Zo kun je ook precies zien of er kledingstukken ontbreken in je kledingkast en wat je eventueel nieuw kunt kopen. Misschien blijk je nog maar twee goed passende broeken te hebben. Dan kun je gericht op zoek naar een of meerdere extra broeken. Of je dacht dat je geen leuke jurkjes meer had. Maar nadat je je kast hebt opgeruimd, blijk je er meer te hebben dan je dacht! Vanaf nu kun je weer meer gaan variëren met kleding die je al had. En zo ontdek je, zonder geld uit te geven, dat je best wat leuke kleding hebt om aan te trekken!

Stappenplan voor kledingkast opruimen

Weet je niet goed waar je moet beginnen met kledingkast opruimen? Geen paniek! Je kast opruimen en kleding uitzoeken kun je doen aan de hand van een handig stappenplan. Als je alle stappen doorloopt, zul je na voltooiing van alle stappen, een geordende kledingkast hebben!

Stap 1. Kledingkast opruimen: kleding uitzoeken
Stap 2. Kledingkast opruimen: kleding opbergen
Stap 3. Kledingkast opruimen: sokken, ondergoed en accessoires ordenen
Stap 4. Kledingkast opruimen: klaar! (En bijhouden!)

Leuke nieuwe kleding tipshttp://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html