Je bent hier:
schrale-handen

Tips bij schrale handen


Schrale handen zijn erg vervelend. En als je er eenmaal last van hebt, dan wordt het voor je gevoel vaak alleen nog maar erger. Terwijl je juist heel graag wilt dat de schraalheid geneest. Hoe ontstaan schrale handen en wat kun je eraan doen om dit te verzachten? Met onderstaande handige tips ben je er in een handomdraai vanaf!

Hoe ontstaan schrale handen?

Er zijn vaak duidelijke oorzaken aan te wijzen als het gaat om schrale handen. Zo hebben veel mensen in de koude winterperiode hier last van, vanwege de vrieskou. Maar schrale handen kun je ook gedurende de rest van het jaar hebben. Bijvoorbeeld als je tijdelijk veel vaker je handen wast dan voorheen. Doordat je handen steeds nat en weer drooggemaakt worden, wordt de huid steeds iets minder zacht. Bij het vaak wassen van handen wordt de huid dus elke keer iets ruwer, wat kan resulteren in schrale handen.

Andere benamingen voor schraalheid aan de handen zijn ook wel droge handen of het hebben van zogenaamde kloofjes in je vingers.

Wanneer was je vaker je handen?

Vaak handen wassen komt voor bij ziekteverschijnselen, ter voorkoming van verspreiding van bacteriën. Maar vaak handen wassen gebeurt bijvoorbeeld ook als je een baby hebt, want voor kleine kinderen is extra goede hygiëne van groot belang voor hun gezondheid. Heb je huisdieren? Ook dan kun je merken dat je wellicht net wat vaker je handen wast. Bijvoorbeeld na het verschonen van het konijnenhok of nadat je de kattenbak van je kat hebt leeggeschept.

Wat helpt er tegen schrale handen?

Als je schrale handen hebt, dan wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Je huid moet echter herstellen, dus de schraalheid kan helaas niet binnen korte tijd weg zijn. Je kunt het vervelende gevoel van schraalheid aan je handen wel verzachten door een goede handcrème te gebruiken.

Handcrème smeer je op je handen en wrijf je goed in. De handcrème trekt in de huid en heeft vrijwel direct een verzachtende werking. Zo ben je dus heel snel af van dat ruwe gevoel aan je handen. En door na elke handenwasbeurt opnieuw handcrème op te smeren, zul je merken dat je handen na verloop van tijd weer heerlijk zacht zijn!

De beste handcrème bij schrale handen

Er zijn ontzettend veel soorten handcrème verkrijgbaar bij de drogist, in de supermarkt en online. Welke handcrème het beste bij jou past, is smaakgevoelig. Wil je een goede handcrème die echt zijn werk doet? Of vind je het belangrijk dat de handcrème ook een lekkere geur heeft? Kies de handcrème die het beste aansluit bij jouw wensen, zodat je binnenkort geniet van superzachte handen die niet meer schraal aanvoelen!

Hoe voorkom je schrale handen?

Schrale handen zijn helaas niet helemaal te voorkomen. Je kunt het proces van schraalheid wel vertragen door het gebruik van een verzachtende handzeep. Als je deze specifieke handzeep gebruikt als je je handen wast, dan heb je de handcrème minder snel nodig. De zeep zorgt immers al voor een verzachtende werking, zodat je handen minder snel schraal worden dan bij een normale handzeep.

Welke handzeep verkleint de kans op schraalheid?

Als je de kans op schraalheid aan je handen wilt verkleinen, dan kun je kiezen voor een extra verzachtende handzeep. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande producten.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html