Je bent hier:
Handige schoonmaaktips

Sneller schoonmaken doe je zo!


Sneller schoonmaken willen we allemaal wel! Maar hoe doe je dat dan? Negen tips om je te behoeden voor fouten bij het schoonmaken.

We willen allemaal graag een schoon huis hebben, maar we willen het schoonmaken ook graag zo snel mogelijk achter de rug hebben.

Als je je aan onderstaande punten houdt, ben je waarschijnlijk van zonsopkomst tot zonsondergang aan het schoonmaken. En dat willen we nu juist voorkomen! Lees en leer van de genoemde punten en pas ze toe.

1. Je vergeet de ‘van boven naar beneden’-regel

Als stofzuigen de klus is waar je het meest tegenop ziet, is het wellicht aantrekkelijk om er zo snel mogelijk mee te beginnen. Dan ben je er immers vanaf. Maar vergeet niet dat er bij het afnemen van planken, kasten en vensterbanken stof op de vloer kan dwarrelen… op je zojuist gestofzuigde vloer! En dan kun je dus opnieuw stofzuigen.

2. Je sorteert de was niet als het wél nodig is

Af en toe slaan we het sorteren op kleur over, zodat de wasdag wat sneller voorbij gaat. In sommige gezinnen wordt de was zelfs op persoon gesorteerd, zodat alles van die persoon daarna meteen weer compleet is en de kast in kan. Maar het juist sorteren van de was is vaak juist een time-saver aan het eind van de dag.

Het is vooral van belang dat je de verschillende soorten materialen goed van elkaar scheidt. Dus was de handdoeken apart van gebreide vesten. Onthoud: scheid de pluisjes-gevers van de pluisjes-aantrekkers, want anders ben je na het wassen vooral veel tijd kwijt aan het ontpluizen van kledingstukken. En dat ontpluizen valt niet onder sneller schoonmaken 😉

3. Ramen zemen op een mooie, zonnige dag

Het is mooi weer, dus je hebt zin om de ramen schoon te maken. Maar helaas: op een warme, zonnige dag is het niet verstandig om de ramen te zemen. Het sop op de ramen droogt door het mooie weer heel snel op, waardoor je strepen of vlekken krijgt op de ramen. En dat betekent dat je opnieuw kunt beginnen…

Sneller schoonmaken bereik je dus door op een minder warme dag de ramen te zemen.

4. Je vergeet de stofzuigstand voor tapijt en kleden terug te switchen naar houten of stenen vloer

Als je gladde vloeren, zoals houten vloeren of stenen vloeren, stofzuigt – let dan op dat je de juiste stand van de stofzuigmond gebruikt.

Staat de stand nog op kleden of tapijt stofzuigen? Dan kun je op gladde vloeren juist stof en vuil verspreiden tijdens het stofzuigen, in plaats van dat je dit opzuigt.
Daarnaast kunnen sommige stofzuigers krassen veroorzaken als je de stofzuiger op de verkeerde stand hebt staan.

5. Je wast de vaat eerst af onder de kraan voordat alles in de vaatwasser verdwijnt

Onderzoek heeft aangetoond dat de vuile vaat niet schoner wordt als je alles eerst ‘voorwast’ onder de kraan in de gootsteen. Uiteraard moet je wel etensresten verwijderen voordat borden in de vaatwasser gezet worden, maar meer is er niet nodig.

Voorwassen is een verspilling van tijd en energie. (Of je moet er uiteraard voor kiezen om een keer met de hand af te wassen en de vaatwasser niet te gebruiken.)

6. Je laat schoonmaakmiddel niet eerst inweken op de ondergrond

Er zijn schoonmaakmiddelen, zoals speciale tegelschoonmaakmiddelen, die je via het etiket adviseren om het schoonmaakmiddel eerst even te laten inweken op de ondergrond. Waarschijnlijk heb je daar geen tijd voor (denk je) en ga je meteen driftig poetsen.

Fout! Als je schoonmaakmiddel (waar dat wordt aangeraden) wél even laat inweken, hoef je daarna minder hard te poetsen en zijn je tegels in een handomdraai weer blinkend schoon. Het bespaart je uiteindelijk dus tijd en je kunt dus sneller schoonnmaken!

7. Je gezinsleden vergeten hun vieze schoenen uit te trekken

Het vuil dat je huis binnenkomt via de schoenen van gezinsleden kan je huis al snel erg vies maken. Probeer dit dus te voorkomen! Laat iedereen zich aanwennen om schoenen bij de voordeur uit te trekken.

Een andere tip is om een extra deurmat aan te schaffen, zodat je zowel buiten als binnen een mat hebt liggen. Zo wordt de eerste ‘voorselectie’ van vuil al buiten achtergelaten en belandt dit niet op de mat binnen.

8. Je gebruikt een kledingroller om huisdierenhaar te verwijderen

Voor een paar haren op de bank werkt een kledingroller prima. Maar heb je een bank die echt onder de kattenharen zit? Dan kun je voor een sneller resultaat beter rubberen handschoenen pakken. Als je ze een beetje nat maakt, gaat het verwijderen van huisdierenhaar nog sneller.

9. Je vergeet dat schoonmaakattributen ook schoongemaakt moeten worden

Vieze dweilen, vuile moppen of een stofzuiger met een uitpuilende stofzuigzak nemen geen vuil meer op. Het kost jou alleen maar meer moeite om schoon te maken, zonder een echt goed resultaat.

Maak je schoonmaakattributen dus op tijd schoon of vervang ze als dat nodig is door nieuwe spullen. Zo kun je sneller schoonmaken!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html