Je bent hier:
Zonnepanelen? Doen!

Zonnepanelen? Doen!


Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: zonnepanelen! Je ziet ze in bijna elke straat wel terug. Niet zo vreemd ook, want zonnepanelen brengen heel veel voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste graag voor je op een rij!

Besparen op je energierekening

Met zonnepanelen bespaar je algauw enkele honderden euro’s per jaar op je energierekening. Je wekt namelijk zelf stroom op, waardoor je veel minder stroom van je energieleverancier hoeft af te nemen.

Profiteer van diverse financiële regelingen

Ga je zonnepanelen op je dak leggen, dan kun je profiteren van verschillende financiële voordelen. Zo is het mogelijk om de btw op aanschaf en installatie van je zonnepanelen terug te krijgen van de Belastingdienst.

Ook de salderingsregeling brengt een financieel voordeel met zich mee. Wek je op een bepaald moment meer elektriciteit op dan je zelf verbruikt? Dan wordt dit tegen elkaar weggestreept. Dit heet salderen. De salderingsregeling geldt sowieso nog tot 2020, maar het kan zijn dat de regeling daarna versoberd wordt.
Wil je nog optimaal profiteren van een zo kort mogelijke terugverdientijd, dan is nú het moment om zonnepanelen aan te schaffen.

Goed voor het milieu

Zonne-energie is 100 procent groene stroom en dus niet schadelijk voor het milieu. Met zonnepanelen draag je dus bij aan een duurzame toekomst en dat geeft een fijn gevoel!

Je huis wordt meer waard

Zonnepanelen maken je huis meer waard. Je huis krijgt namelijk een beter energielabel, wat ervoor zorgt dat de verkoopprijs van je huis stijgt en je huis over het algemeen sneller wordt verkocht. Niet alleen het energielabel draagt daaraan bij, ook het feit dat de maandlasten relatief laag zijn is aantrekkelijk voor kopers.

Laagste prijs ooit

De prijs van zonnepanelen was nog nooit zo laag. De lage prijs is voor het grootste deel te danken aan schaalvergroting: zonnepanelen worden in steeds grotere getale geproduceerd waardoor ze steeds goedkoper worden.

Wil je wachten tot de prijs nóg verder gedaald is? De verwachting is dat de prijsdaling niet zo sterk zal zijn als de afgelopen jaren. Des te langer je wacht, des te langer het duurt voordat je begint met besparen. Kies je nu voor zonnepanelen, dan zal de besparing veel groter zijn dan de prijs lager is als je wacht met de aanschaf.

Zonnepanelen zonder investeren

Liever niet investeren in zonnepanelen? Het is tegenwoordig ook mogelijk om zonnepanelen te huren! Je betaalt dan gedurende de huurperiode een vast bedrag per maand, dat doorgaans lager ligt dan je huidige voorschotbedrag voor energie. Na tien jaar is het mogelijk om de zonnepanelen over te nemen voor een klein bedrag, waarna je nog twee decennia profiteert van gratis groene stroom!