Je bent hier:
Huis presenteren bij verkoop

Woonkamer


In slechts enkele stappen kun je je woonkamer opruimen. Zo voelt je huis al snel weer geordend en overzichtelijk én je kunt er weer lekker tot rust komen!

Woonkamer opruimen: een overzichtelijke woonkamer

Het is voor velen een herkenbare situatie: er komt bezoek langs, maar je vindt dat je huis een bende is. De bende moet snel weggewerkt worden, zodat het tenminste lijkt alsof je huis er altijd zo netjes uitziet.
Wat het bezoek niet weet, is dat je alleen aan woonkamer opruimen hebt gedaan.

En ‘opruimen’ is eigenlijk ook niet echt wat je gedaan hebt. De stapels oude kranten, post en tijdschriften zijn snel in een kast gegooid en het speelgoed waarmee de vloer van de woonkamer bezaaid lag, is de kinderkamer ingeschoven. Deur dicht en klaar.

Natuurlijk weet je zelf ook dat dit slechts een tijdelijke oplossing is, want echt opgeruimd en overzichtelijk is je huis na deze ‘opruimbeurt’ nog niet. Het zou zo fijn zijn als de woonkamer opruimen een keer echt grondig wordt aangepakt. Kast voor kast, bak voor bak, tijdschrift voor tijdschrift. Het lijkt een project dat dagen in beslag neemt, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn.

Lees hier alle blogs over een opgeruimd huis!

De volgende tips helpen je bij het eenvoudig en effectief opruimen van je woonkamer. Zet een muziekje aan en begin aan de klus. Voor je het weet, is je woonkamer weer overzichtelijk. En dat zal een hoop rust geven.

Woonkamer opruimen: hoe pak je dat aan?

1. Begin ’s ochtends vroeg en zorg dat je de hele dag de tijd hebt om aan de slag te gaan. Zonder afspraken en boodschappen die nog gedaan moeten worden, voel je geen extra druk en zal het opruimen een stuk gemakkelijker verlopen.

2. Bekijk wat er allemaal in je woonkamer aanwezig is. Hoeveel kasten staan er? Hoeveel bakken, dozen en tafels zijn er aanwezig? Hoeveel extra opbergmogelijkheden wil je creëren? Als je voor jezelf op een rijtje hebt gezet hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien*, begint het echte werk!

(* Bijvoorbeeld 2 kasten, 2 tafels met maar onder 1 tafel een aantal opbergbakken en de tafels zelf blijven leeg, 1 tv-meubel met opbergmogelijkheden en een side-table.)

3. Ga projectmatig te werk. Kies een kast of een bepaalde hoek van de kamer en haal alles uit de kast en leg het op de grond. Het is normaal dat je je afvraagt hoe eigenlijk je aan zo veel spullen komt.

4. Waar het nu om gaat is: welke spullen heb je echt nodig? Deze spullen orden je en leg je bij elkaar op een plank in de kast of in een opbergdoos. Is er nog genoeg ruimte over dan kun je bekijken welke spullen je verder graag wilt houden. Bedenk wel meteen of je die spullen per se in de woonkamer moet bewaren of dat ze ook in een andere ruimte in huis bewaard kunnen worden.

5. Een woonkamer ligt al snel vol met tijdelijke spullen, zoals post, eet- en drinkgerei, spelletjes, accessoires etc. Spullen die je graag wilt bewaren, maar die niet een-twee-drie bij de hand hoeven te blijven, kun je opbergen in een ruimte als een bijkeuken, studeerkamer, op zolder of in de schuur. Dit hangt uiteraard af van de aard van de spullen.

6. Spullen die je niet nodig hebt en die geen echte waarde meer hebben voor je kun je het beste wegdoen. Zo komt je woonkamer niet van onder tot boven vol te liggen met spullen en blijft er ruimte over om wellicht in de toekomst nieuwe belangrijke of leuke spullen te kunnen bewaren.

Overtollige spullen kun je laten ophalen door een kringloopcentrum bij jouw in de buurt of je kunt de spullen online aanbieden om te proberen er zo nog een kleine vergoeding voor te krijgen.

7. Ga na het eerste subproject door met het volgende subproject: een volgende kast of een volgende hoek van de woonkamer. Blijf stapels maken van spullen die je moet bewaren, spullen die je graag wilt bewaren en spullen die weg kunnen.

8. Als je alle kasten en opbergplekken in de woonkamer langs bent gegaan, zullen er nog spullen over zijn waar je nog geen plekje voor hebt gevonden. De belangrijke woonkamerspullen liggen als het goed is in de aanwezige kasten. Kijk of de overige spullen die je wilt bewaren echt bewaard moeten worden.

Is er ook in de andere ruimtes in huis geen opbergmogelijkheid, dan is het handig om naar een woonwinkel te gaan. In een woonwinkel koop je een aantal eenvoudige opbergdozen, zodat je geen stapels spullen ‘over’ houdt. Alles krijgt een eigen plekje.

9. Bekijk je woonkamer nog eens goed. Voelt het al opgeruimder? Alle spullen zijn door je handen gegaan, dus je weet nu weer precies waar alles ligt. Het overzicht is terug! Vanaf nu is het belangrijk om de woonkamer niet weer (ongemerkt) vol te laten stromen met spullen.

Houd elke week op een vast dagdeel een kleine opruimronde. Op deze manier krijgen de spullen niet de kans om de woonkamer in zijn geheel in beslag te nemen en hoef je toch niet elke dag aan opruimen te denken.

10. Geniet van je overzichtelijke woonkamer na het woonkamer opruimen en wees trots op jezelf! het is je tenslotte wel gelukt om zelf orde aan te brengen.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html