Je bent hier:
Cijfers onvruchtbaarheid

Slaapkamer


De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. Na een drukke dag is het fijn als je ’s avonds je bed in kunt. Maar wat als je slaapkamer vol staat met spullen die eigenlijk niet in de slaapkamer hoeven te staan? Dan is het tijd voor slaapkamer opruimen!

Lees hier alle blogs over een opgeruimd huis!

Het kan erg onrustig zijn om te veel spullen te hebben. Je weet dat je er eens de tijd voor moet nemen om alles door te nemen en te bepalen wat er kan blijven en wat er weg kan, maar je komt er steeds niet toe.

Slaapkamer opruimen: hoe creëer ik rust in mijn slaapkamer?

1. Bedenk wat de basisinrichting is van een slaapkamer: een bed, een nachtkastje en een kledingkast. Mocht er veel plek over zijn (of plek tekort in de rest van je woning), dan kun je eventueel extra meubels plaatsen, zoals bijvoorbeeld een boekenkast. Maar het wordt aangeraden om je slaapkamer zo min mogelijk op te vullen met spullen die er niet direct hoeven te staan.

2. Een kledingkast is een plek waarin je schoon kleding opbergt. Toch is het ook een makkelijke plek om soms even snel iets in te leggen, zodat je het op dat moment kwijt bent en het even opgeruimd is. Als je dit echter vaker doet, kan het zijn dat je kledingkast een andere functie krijgt, naast het bewaren van schone kleding.

Ga na of er in jouw kledingkast items liggen die er eigenlijk niet thuishoren. Haal deze uit de kast en bedenk in welke ruimte in huis de spullen opgeruimd kunnen worden. Heb je deze spullen überhaupt nog nodig? Zo niet, dan is de kringloop er erg blij mee.

3. Zoek je kledingkast elk kwartaal eens goed uit. Haal al je kleding eruit, maak stapels van zomerkleding en winterkleding. Daarnaast maak je substapels van hemdjes, T-shirts, truien, broeken, jurken, overhemden etc. Bekijk per stapel wat je het afgelopen jaar hebt gedragen. Deze kledingstukken gaan terug in de kast.

De kleding die je al gedurende langere tijd niet hebt gedragen, verdient een nauwkeurige beoordeling. Ga je het kledingstuk het komende jaar alsnog dragen? Of denk je dat je het eigenlijk niet meer aantrekt? Kleding die je niet meer zult dragen, kun je in een kledingbak bij jou in de buurt doen of inleveren bij een kringloopcentrum. Zo krijgt je kleding een tweede leven.

4. Kijk wat er allemaal in en op je nachtkastje ligt. Is het nodig om dit hier allemaal te hebben liggen? Ga je die stapel boeken naast je bed echt nog lezen? Kies een boek uit waarin je het eerst wilt beginnen en zet de overige boeken terug in de boekenkast.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html