Je bent hier:
Rust en ruimte in hoofd en huis

Orde in huis en hoofd


Je hoort wel eens dat een opgeruimd huis ook zorgt voor orde in je hoofd. Oftewel: als de chaos in je huis verdwenen is, dan kom je zelf ook helemaal tot rust. En dat klopt inderdaad! Maar hoe krijg je orde in huis en daarmee orde in je hoofd?

Orde in huis

Het begint – helaas – toch weer met opruimen. Maar je zult zelf merken dat je tijdens het opruimen al steeds een beetje meer rust vindt. Je moet jezelf er even toe zetten, maar als je het goed aanpakt, is je huis in een paar uur helemaal aan kant. Begin in de woonkamer en werk daarna alle kamers een voor een af.

Als alles netjes op de plek ligt waar het eigenlijk hoort (in een kast, in een lade, de afwas is gedaan en alles staat opgeruimd in de keukenkastjes, oud papier is weggebracht, tijdschriften je die wilt bewaren liggen netjes opgestapeld op tafel etc.), dan ‘voelt’ je huis direct anders aan.

Rust in je hoofd

Als je orde in huis hebt, heb je niet steeds een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je eigenlijk nog dit-en-dat moet doen. Alles is namelijk gedaan! En dus heb je eindelijk tijd voor iets anders. Wat wil je graag doen, maar waar kwam je eerder niet aan toe?

Als je rust in je hoofd hebt, is het ook makkelijker om alles bij te houden. Zorg ervoor dat het geen grote chaos meer wordt door elke avond meteen een klein opruimrondje door huis te doen. En werk elke dag je uitgavenoverzicht bij. Zo blijft alles ‘bij’ en blijft je huis overzichtelijk. En je hoofd ook!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html