Je bent hier:
Opruimen in het nieuwe jaar

Opruimen in het nieuwe jaar


De feestdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is gestart. Een goede reden om eens flink door je huis heen te gaan en spullen op te ruimen óf weg te gooien. De kerstboom kan eruit, maar misschien is er wel meer wat je eigenlijk niet meer gebruikt. Kortom, het is tijd voor opruimen in het nieuwe jaar!

Opruimen… waar begin je?

Waarschijnlijk ben je het vaak genoeg van plan: even lekker het huis opruimen, zodat alles weer aan kant is. Een opgeruimd huis is ook meteen een eerste stap naar een opgeruimd hoofd. Mooi meegenomen, toch? Maar hoe begin je met opruimen? En vooral dat woordje ‘even (uit de zin: even lekker het huis opruimen) vertrouw je waarschijnlijk niet.

Terug naar de vraag: waar begin je? Kies een ruimte die je het liefst opgeruimd ziet. De kans is groot dat dit de woonkamer is.

Woonkamer opruimen na kerst

De kerstboom kan de deur uit, kerstkaarten kunnen van de muur (bewaar alleen de kerstkaarten die een speciale betekenis voor je hebben; de rest van de kaarten kan in de papierbak) – er is weer wat ruimte in de woonkamer.

Kijk om je heen alsof je je woonkamer voor het eerst ziet. Bekijk elke kast en alles wat er in de vensterbanken staat en op of onder tafels ligt. Is het nodig dat je die stapel tijdschriften naast de bank hebt liggen? Ga door de stapel heen, zonder hier al te veel tijd aan te besteden, en kies een of twee tijdschriften uit die je echt nog van plan bent te gaan lezen. Alles al uit? Papierbak of klaarleggen om door te geven aan een familielid of buurvrouw.

Bij opruimen gaat het om het opruimen van spullen, dus het wegdoen of opbergen van spullen. Je moet opruimen voor nu even los zien van schoonmaken. Schoonmaken is namelijk een stuk makkelijker te doen in een opgeruimd huis!

Keuken opruimen

De keuken staat vaak ook te vol. Heb je alle spullen nodig? Heb je alle apparaten in de keuken het afgelopen jaar gebruikt? Misschien kun je wel met minder apparaten af. In dat geval biedt een website als Marktplaats uitkomst. Zo verdien je ook nog wat én wordt je huis wat leger en opgeruimder!

Slaapkamer aan kant

In de slaapkamer hoeven niet veel spullen te liggen. Bed, nachtkastjes en een kledingkast zijn vaak de belangrijkste drie elementen. Misschien staat er een plant in de vensterbank, maar veel meer is er niet nodig. Maak de vloer leeg, verzamel kleding en sorteer het in: kan terug in de kast of kan in de wasmand.

Overbodige flessen en potjes uit de badkamer

De badkamer is een plek waar vaak ongemerkt steeds meer flesjes en potjes terechtkomen. Een proefmonster van tandpasta, een nieuwe tandenborstel, terwijl de oude nooit weggegooid is, drie verschillende flessen shampoo, terwijl jullie het ook makkelijk met twee soorten kunnen doen. Haal alles wat op dit moment niet nodig is, weg uit de badkamer. Maak een scheiding, zodat je een deel krijgt met ‘voorraad’ (hier kan de derde shampoofles bijvoorbeeld bij) en een deel met spullen die weg kunnen.

Opruimen: lekker aan de slag!

Het klinkt als een hoop werk, maar als je een denkbeeldige knop omzet en je je echt instelt op opruimen, zul je al snel ontdekken dat je in vliegende vaart door het huis gaat. Ga ruimte voor ruimte te werk en houd even pauze als je er een verdieping op hebt zitten.

Na twee uur opruimen zul je zien dat je huis weer een stuk fijner aanvoelt. Misschien krijg je wel de neiging om ook meteen met stofdoek en stofzuiger door het huis te gaan. Maar je kunt dit ook een paar dagen uitstellen; je hebt tenslotte al heel wat voor elkaar gekregen vandaag!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html