Je bent hier:
Lagere energierekening

Lagere energierekening: tips om geld te besparen


We kunnen niet zonder energie, maar we kunnen wel proberen om een lagere energierekening te krijgen. Lees de tips om geld te besparen op energie. Er zijn veel mogelijkheden, dus er zit altijd wel een handige tip voor je bij!

Lagere energierekening: bespaar energie

Ongemerkt zijn er toch aardig wat apparaten in onze huizen terechtgekomen, die allemaal energie gebruiken. Nieuwe apparaten zijn al een stuk zuiniger dan apparaten die van een aantal jaren geleden zijn. Toch kun je ook zonder meteen alle oude apparaten door nieuwe te vervangen energie besparen!

Tips om geld te besparen op energie

Stekkers van apparaten
– Als je een apparaat niet gebruikt, trek dan de stekker uit het stopcontact. Het zijn kleine beetjes, maar ook als een apparaat uitstaat, sluipt er langzaam een beetje energie weg. Zonde, want het gaat ongemerkt!

– In plaats van stekkers van apparaten uit stopcontacten te halen, kun je er ook voor kiezen om een stekkerdoos met een aan-/uit-schakelaar tussen het apparaat en het stopcontact in te plaatsen. Als je de stekkers van meerdere apparaten op deze stekkerdoos aansluit, kun je met een simpele klik alle apparaten in een keer uitschakelen als je ze niet meer gebruikt (bijvoorbeeld ’s avonds als je naar bed gaat).

– Veel apparaten staan tegenwoordig standaard stand-by in plaats van echt helemaal uit. Let hierop en wees je ervan bewust dat ook op stand-by staan energie en dus geld kost. Dit geldt ook voor lampen met een dimfunctie.

Besparen in de keuken
– Kook je water in de waterkoker? Giet het hete water dan over in een thermoskan. Als je niet meteen al het hete water gebruikt, kun je er op een later tijdstip – zelfs nog uren later – gebruik van maken, zonder dat je de waterkoker nogmaals aan moet zetten.

– Een magnetron kost over het algemeen meer energie dan andere manieren van opwarmen en koken. Als je water moet opwarmen, kun je dit beter met de waterkoker doen of in een pan op het gasfornuis. Een maaltijd opwarmen kan ook in een pannetje op het vuur. Het duurt iets langer, maar het kost je minder.

Internet in huis
– Bij veel huishoudens wordt al wel op energiegebruik gelet, maar staat de router wel dag en nacht aan. Ga na of dit echt nodig is. Als je overdag op je werk bent, hoeft er thuis geen internet beschikbaar te zijn. En ook ’s nachts hebben de meeste mensen geen internet nodig. Trek dus ook de stekker van de router eruit.

Stookkosten
– Voorkom onnodig stoken. Zie: houd de kou buiten, met handige tips over je huis verwarmen.

Energie besparen begint met bewustwording

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te besparen op energie en om een lagere energierekening te krijgen, maar het belangrijkste is: bewustwording. Sta eens stil bij alles wat er in en rond je huis energie verbruikt. Zijn alle apparaten echt nodig? Kan het verbruik teruggebracht worden?

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html