Je bent hier:
Keuken

Keuken


De keuken is een plek waar je vaak komt. Je bereidt er eten, pakt er meerdere keren op een dag drinken en als je boodschappen hebt gedaan, ruim je de spullen op in de keukenkastjes en in de koelkast en diepvries. Iedereen weet dat de keuken schoon moet zijn omdat er voedsel bereid wordt. De keuken opruimen is dus erg belangrijk.

Lees hier alle blogs over een opgeruimd huis!

Een schone keuken hoeft niet per se een opgeruimde keuken te zijn. En toch is het ook handig om je keuken overzichtelijk te houden. Zo weet je waar alle etenswaren staan. Er zijn etenswaren die lang houdbaar zijn, maar als je nooit achter in je keukenkastje kijkt, kunnen ook die etenswaren over de datum raken en dat is zonde.

Keuken opruimen: hoe houd ik mijn keuken op orde?

1. Plan eens in de zoveel tijd een keuken-opruimen-periode in. Bijvoorbeeld elke drie maanden of als je dat te vaak vindt, kun je elk halfjaar een dagje in de keuken doorbrengen.

2. Haal alle keukenkastjes één voor één leeg, maak de binnenzijde van de kastjes schoon en zet de spullen die je wilt houden en die nog goed zijn weer in het kastje terug.

3. Etenswaar dat over de datum is, wordt uiteraard weggegooid. Voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, plaats je voor in een kastje. Op deze manier kom je het steeds als eerste tegen als je het kastje opent en kun je het voedsel nog bereiden, voordat de houdbaarheid verstreken is.

4. Naast het bekijken van alle etenswaren die in de keuken aanwezig zijn, kun je ook beoordelen of je echt nog al het servies nodig hebt dat je in de kastjes hebt staan. Veel mensen hebben meerdere serviezen of naast een compleet servies nog heel veel losse bekers, kopjes en glazen. Ga na of je echt alles gebruikt (heb je alles in het afgelopen jaar wel eens gebruikt?). Zo niet, dan kan er wellicht wat naar de kringloop. Op deze manier houd je je keukenkastjes overzichtelijk.

5. De koelkast is een belangrijk onderdeel in de keuken. Maak de koelkast regelmatig schoon door eerst al het eten en drinken eruit te halen, te kijken of alles nog goed is en vervolgens alle plankjes en bakjes een sopje te geven. Zo blijft de koelkast hygiënisch schoon.

6. De vriezer is een handige opslagplek voor restjes eten die je op een later moment nog eens kunt ontdooien en opwarmen. Controleer regelmatig wat er eigenlijk allemaal in de vriezer ligt en of je het nog gaat gebruiken. Ontdooi je vriezer ook regelmatig. Te veel ijs in de vriezer zorgt ervoor dat de vriezer harder moet werken om koud te blijven en dat kost onnodig veel energie.

En voor je het weet zit het keuken opruimen er alweer op. Geniet van het resultaat!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html