Je bent hier:
Auto weg doen wel of niet

Auto weg doen: wel of niet?


De auto wordt vaak gezien als een onderdeel van het gezin of van het huis. De auto hoort erbij. Het komt dan ook niet zo snel in je op om de auto weg te doen. Maar heb je er wel eens serieus over nagedacht waarom je eigenlijk een auto hebt? Heb je hem wel echt nodig? Auto weg doen: wel of niet? Ontdek het zelf!

Auto weg doen: waar gebruik je hem voor?

Waarom heb je eigenlijk een auto? Misschien is de auto weg doen wel heel makkelijk voor jou. Voor anderen is het iets waarover ze eigenlijk niet willen nadenken. Maar kijk toch eens naar onderstaande punten en ga voor jezelf na of de auto wegdoen een serieuze optie is of niet.

Auto voor woonwerkverkeer

Gebruik je hem voor je werk? Ga dan voor jezelf na of dit echt nodig is. Kun je echt alleen met de auto op je werk komen of kun je ook met het openbaar vervoer of zelfs gewoon op de fiets naar kantoor toe?

Boodschappen doen met de auto

Gebruik je de auto in het weekend voor de boodschappen? Boodschappen doen met de auto kan handig zijn als je in een keer een grote hoeveelheid boodschappen haalt. Maar ook als je een gezin met kinderen hebt, kun je boodschappen vaak ook goed op de fiets of lopend doen. In fietstassen kun je een hoop spullen (dus ook boodschappen) kwijt.

En een bijkomend voordeel van boodschappen doen op de fiets of lopend is dat je geen extra aankopen doet die je eigenlijk niet nodig hebt. Je kunt tenslotte alleen meenemen wat je echt nodig hebt. En dat is ook voldoende.

Auto voor familiebezoek

Gebruik je de auto meestal voor het bezoeken van vrienden of familie? Kijk eens of je dit ook met het openbaar vervoer kan doen. Is er een bushalte of een treinstation in de buurt van je bestemming? Als je met het openbaar vervoer komt zijn mensen ook vaak bereid om je wel even ergens op te halen (als je bijvoorbeeld met de trein komt, word je van het station gehaald).

Auto voor de kinderen

Gebruik je de auto vaak omdat je kinderen hebt? Natuurlijk is een auto lekker makkelijk, maar je kunt ook prima zonder auto leven als je kinderen hebt. Jullie kunnen met de fiets op pad of als je verder weg wilt, kun je de trein nemen. Kids vinden het vaak geweldig om met de trein te reizen!

Auto weg doen: maak de afweging

Als je overweegt om je auto weg te doen, is het handig om een proefperiode in te lassen. Doe alsof je al geen auto meer hebt en kijk een paar weken – of beter nog: maanden – hoe je je redt. Je zult verbaasd staan van de mogelijkheden die je ook zonder auto hebt.

Altijd opties zonder auto

Als je veel met de fiets gaat doen, is het wellicht interessant om een fietskar aan te schaffen. Zo kun je ook grotere spullen vervoeren of een grote hoeveelheid kleinere spullen.

Mocht je toch een keer een auto nodig hebben, dan zijn er vaak wel mensen bereid om hun auto een dagje uit te lenen.

Auto weg = kostenbesparing

En heel belangrijk: reken eens uit hoeveel geld je bespaart als je de auto wegdoet! Geen wegenbelasting meer, geen verzekeringskosten, geen brandstofkosten en geen onderhoudskosten. Van het geld dat je maandelijks overhoudt kun je makkelijk de trein betalen en zelfs dan zul je nog geld overhouden.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html