Je bent hier:
Hoeveel zakgeld kind geven

Zakgeld kinderen: hoeveel geef ik mijn kind?


Zakgeld kinderen is een onderwerp dat in veel gezinnen regelmatig terugkomt. Als een kind eenmaal zakgeld krijgt, wil het waarschijnlijk ook af en toe zakgeldverhoging. Vanaf welke leeftijd kun je je kinderen zakgeld geven? En hoeveel zakgeld geef je je kind dan?

Zakgeld kinderen: vanaf welke leeftijd?

Je hoeft je kinderen niet meteen heel veel zakgeld te geven, maar het is wel aan te raden om je kind vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar zakgeld te geven. Als je op relatief jonge leeftijd begint met zakgeld, leren kinderen al vroeg wat geld is, wat de waarde ervan is en hoe ze ermee om moeten gaan.

Zakgeld kinderen: hoe leren ze ermee omgaan?

Zodra kinderen leren rekenen op school is het leuk om je kind elke week wat zakgeld te geven. Zo kan je kind het rekenen ook in de praktijk brengen. Wil je kind het geld meteen uitgeven, zodra het zakgeld binnen is? Of kiest je kind ervoor om het geld een paar weken (of maanden als dat lukt) te sparen, zodat hij er daarna iets groters van kan kopen?

Geef je kinderen uitleg over de mogelijkheden. Als je kind het zakgeld elke week direct uitgeeft, kan hij alleen maar iets kleins kopen. Wil je kind graag een nieuw spelletje kopen? Dan zal hij zijn zakgeld een paar weken moeten sparen. Je kunt je kind helpen door hem een leuke spaarpot te geven.

Zakgeld kinderen: hoeveel geef je je kind?

Op de website van het Nibud staan richtlijnen voor het geven van zakgeld aan kinderen. Een mooi starttarief is 50 eurocent per week.

Houd een vaste dag aan waarop je je kind het zakgeld overhandigt, bijvoorbeeld op zaterdag of op woensdagmiddag. Zo leert je kind ook dat het geld eens per week op hetzelfde moment binnenkomt en dat als het op is, hij nog even geduld moet hebben voor de ‘zakgelddag’ weer is aangebroken.

Je kunt op de verjaardag van je kind het bedrag van het zakgeld verhogen. Of bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Zorg ervoor dat je voor alle kinderen dezelfde regels aanhoudt. Zo weten zowel jij als zij waar ze aan toe zijn.

Als je kind naar de middelbare school gaat, kun je naast zakgeld ook kleedgeld gaan geven aan je kind. Zo leren kinderen dat je geld op verschillende manieren kunt besteden en dat je soms best wel even moet sparen voordat je een nieuw paar schoenen kunt kopen.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html