Je bent hier:
Verzekering kiezen hoe

Verzekering kiezen: waar moet je op letten?


Verzekeringen hebben we allemaal. Maar welke verzekeringen zijn er nu echt nodig? En wat is handig om te weten als je verzekeringen afsluit? Het blijkt in elk geval slim te zijn om verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten.

Verzekering kiezen: welke moet je echt hebben?

We zijn allemaal verzekerd tegen verschillende incidenten die hopelijk nooit zullen gebeuren. Stap 1 is om na te gaan welke verzekeringen die je allemaal hebt lopen en om te controleren of je niet dubbel verzekerd bent voor iets.

Het is handig om in elk geval de volgende verzekeringen te kiezen:

– aansprakelijkheidsverzekering

Voorkom dat je een torenhoog bedrag moet betalen als je per ongeluk schade toebrengt aan andermans eigendommen.

– woonhuisverzekering

Als je een koophuis hebt, ben je verplicht om deze verzekering af te sluiten. In geval van schade of brand ben je met deze verzekering gedekt.

– inboedelverzekering

Zorg ervoor dat je persoonlijke bezittingen verzekerd zijn tegen diefstal of schade door een inboedelverzekering af te sluiten.

– rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering kun je afsluiten als je verwacht dat je te maken kunt krijgen met het rechtssysteem. Als het bedrijf waar je werkt bijvoorbeeld een reorganisatie aankondigt, kan het handig zijn om rechtsbijstand te hebben. Let er wel op dat je voor werksituaties soms een extra clausule nodig hebt binnen deze verzekering: arbeidsrecht.

– (doorlopende) reisverzekering

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of vaak weekendjes weg bent, dan is een doorlopende reisverzekering handig om af te sluiten én voordeliger dan wanneer je voor elke vakantie een kortlopende reisverzekering regelt.

– dierenverzekering

Hij duikt steeds vaker op: de dierenverzekering. Als je een hond, een konijn of een kat hebt, hoop je natuurlijk dat je huisdier nooit ziek wordt. Maar als dit wel gebeurt, dan kan de dierenarts aardig wat geld kosten. Met een dierenverzekering wordt (een deel van) de dierenartsrekening vergoed. Ga voor jezelf na of de maandelijkse kosten van deze verzekering opwegen tegen de eventuele dierenartskosten. Je kunt ook zelf wat geld apart zetten ‘voor het geval dat’.

– fietsverzekering

Nu de elektrische fiets steeds vaker opduikt in Nederlandse huishoudens is de fietsverzekering weer meer in beeld gekomen. Een e-bike heeft een behoorlijke waarde, dus het is verstandig om hier een fietsverzekering voor af te sluiten.

Verzekering kiezen: welke maatschappij?

Er zijn ontzettend veel maatschappijen die verzekeringen aanbieden, van de bekende verzekeringsmaatschappijen tot winkelketens die ook verzekeringen aanbieden. Door goed (online) rond te kijken naar het aanbod kun je de voor jou goedkoopste aanbieder vinden.

Het is handig om al je verzekeringen bij dezelfde maatschappij onder te brengen. Als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij afsluit, krijg je soms korting op je maandbedrag of bij het afsluiten van de verzekeringen.

Daarnaast is het in elk geval raadzaam om de inboedelverzekering en de woonhuisverzekering bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Soms is een schadegeval namelijk niet heel duidelijk bij één van deze twee verzekeringen onder te brengen, dus de ene maatschappij kan zeggen dat de schade niet onder inboedel valt, maar onder woonhuis en de andere maatschappij kan precies het tegenovergestelde beweren. Als je beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij hebt lopen, weet je tenminste zeker dat je de vergoeding krijgt! En dan zoekt de verzekeringsmaatschappij zelf maar uit op welke kostenpost hij de schade boekt.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html