Je bent hier:
Structureel geld besparen hoe

Structureel geld besparen: het kan!


Structureel geld besparen? Het is mogelijk! Je hebt het voor een groot deel zelf in de hand. Je kunt namelijk elk jaar een vast bedrag besparen door je huidige levenswijze iets aan te passen. Lees de tips en ga na wat er bij jou thuis mogelijk is om structureel geld te besparen.

Structureel geld besparen: tips

Iedereen wil het natuurlijk wel: structureel geld besparen! Maar hoe pak je het aan? Lees onderstaande tips en ga aan de slag.

Tip: shop met een lijstje

Als je boodschappen gaat doen, neem je een lijstje mee. Hierop heb je zelf van tevoren aangegeven wat je echt nodig hebt. Houd je aan het lijstje en laat je niet verleiden door impulsaankopen die je helemaal niet nodig hebt.

Tip: vaste shopmomenten

Doe 1 of 2 keer per week boodschappen. En wijk hier niet vanaf. Ook niet als je in je lunchpauze langs een leuk winkeltje loopt of als de ijscoman op kantoor langskomt. Zorg dat je zelfbeheersing hebt en dat je weerstand kunt bieden tegen extra shopmomenten.

Tip: kleding (niet) kopen

Heb je voldoende kleding? Dan is het niet nodig om te gaan winkelen voor nieuwe kledingstukken. Heb je wel echt een nieuwe broek of een paar nieuwe shirts nodig? Dan kun je die aanschaffen. Maar besef bij de aanschaf dat je een lange tijd zult doen met deze kleding, dus koop zo veel mogelijk tijdloze items, waarin je je over twee jaar ook nog lekker voelt.

Tip: leef gezond

Gezond leven willen we allemaal wel, maar bedenk dat je het grotendeels zelf in de hand hebt! Zorg voor voldoende beweging, drink niet te veel alcohol, rook niet en eet gevarieerd. Zo houd je je ziektekosten laag én je voelt je fijner.

Tip: gratis sporten

Een abonnement op de sportschool is nergens voor nodig. Kies voor een sport die (na aanschaf van eventuele benodigdheden) je gratis kunt beoefenen. Ga regelmatig een stuk fietsen, ga lekker hardlopen of kies voor een mooie boswandeling.

Tip: pas je drinkgedrag aan

Frisdrank is lekker, maar het kost jaarlijks aardig wat geld. Probeer jezelf aan te leren dat je ook zonder frisdrank kunt. Kies voor aanmaaklimonade (klinkt misschien kinderachtig, maar er zijn diverse varianten verkrijgbaar en het smaakt goed!) of thee. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel soorten thee dat er zeker een smaak bij zit die jou aanspreekt.

En in de zomer is het ook heerlijk om gewoon water te drinken. Schenk een kan vol water en voeg hier bijvoorbeeld een schijfje citroen aan toe of komkommer. Zo heb je op een goedkope manier toch een drankje met een smaakje bereid.

Tip: aanbiedingen in de gaten houden

Aan de ene kant moet je weerstand bieden aan reclames die je proberen over te halen om producten aan te schaffen die je niet nodig hebt. Maar aan de andere kant is het belangrijk om de aanbiedingen juist wel goed in de gaten te houden. Als namelijk een van jouw favorieten producten in de reclame is, kun je dit met flinke korting kopen.

Sla in op het moment dat de aanbieding geldt, zodat je een voorraad hebt voor de momenten waarop het product weer duurder is.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html