Je bent hier:
Rood staan voorkomen

Rood staan: probeer het te voorkomen


Rood staan komt veel voor. Zeker in tijden waarin alles duurder lijkt te worden en je toch met hetzelfde geld moet zien rond te komen. Toch is rood staan niet altijd nodig. Lees de volgende tips om rood staan te voorkomen.

Rood staan: is het echt nodig?

Is rood staan echt nodig? Vaak zal het antwoord hierop snel gegeven worden: ja. Anders zou je tenslotte niet rood staan. Maar klopt dat antwoord wel? In sommige gevallen blijkt het namelijk niet nodig om rood te staan op je betaalrekening.

Spaargeld biedt uitkomst

Staat er op je spaarrekening geld? Kijk dan eens of je een deel hiervan naar je betaalrekening kan overboeken, zodat je op je betaalrekening elke maand boven nul blijft. Aan het eind van de maand mag je betaalrekening de nul naderen, maar probeer positief te blijven staan.

Uiteraard is het fijn om je spaargeld op je spaarrekening te laten staan, maar vergeet niet dat rood staan meer (rente) kost dan de rente die je ontvangt op je spaarrekening. De rente die je betaalt voor het rood staan is ontzettend hoog, terwijl de rente voor je spaargeld tegenwoordig niet heel hoog meer is.

Besparen om rood staan tegen te gaan

Als je spaarsaldo niet toereikend is om rood staan op je betaalrekening op te lossen, is het handig om na te gaan of je op een bepaalde kostenpost kunt besparen. Het klinkt niet leuk om te moeten bezuinigen, maar soms kun je op een gemakkelijke manier al wat geld besparen. En wellicht is dat net genoeg om niet meer elke maand in de min uit te komen.

Heb je al je abonnementen echt nodig? Is er een goedkoper pakket beschikbaar voor internet en televisie? Maak je echt gebruik van je sportschoolabonnement of kun je eigenlijk net zo goed gaan hardlopen en de sportschool dus opzeggen? Probeer op een of meerdere kostenposten te besparen en ‘vind’ geld om het negatieve saldo naar nul te krijgen.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html