Je bent hier:
Hoe beginnen met sparen

Hoe te beginnen met sparen


Iedereen vindt het fijn om geld achter de hand te hebben. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet er geld gespaard worden. En dat is iets wat veel mensen lastig vinden. Waar moet je beginnen? Plancoach.nl geeft je een aantal tips voor een goede start van je spaarplan.

Leningen aflossen

Als je wilt beginnen met sparen of als je je huidige spaarsaldo serieus wilt gaan aanvullen, is het handig om je huidige situatie goed onder de loep te nemen. Heb je leningen lopen op het moment? Zo ja, dan is het handig om die als eerste af te lossen. Leningen kosten namelijk geld. De rente die je betaalt over het geleende bedrag is behoorlijk hoog, dus je maakt ongemerkt veel kosten.

Creditcard weg of niet?

Als je van jezelf weet dat je makkelijk geld uitgeeft, dan is het een idee om je creditcard weg te doen. Een credit card lijkt heel handig: op momenten dat je geen geld meer op je betaalrekening hebt, kun je met je creditcard toch aankopen doen.

Maar let op! Net als bij een lening betaal je bij een credit card rente over het bedrag dat je nog terug moet betalen. Als je besluit om je creditcard te houden, raden we je aan om hem met mate te gebruiken. En betaal het bedrag meteen volledig af als je een melding krijgt van de creditcard maatschappij.

Rente spaarrekening

Naast de negatieve rente die om de hoek komt kijken bij leningen en creditcard schulden is er ook positieve rente. De rente die je krijgt op je spaarrekening over je gespaarde saldo heb je helemaal zelf verdiend! Kijk eens rond om te onderzoeken bij welke instantie je de hoogste rente krijgt over je spaartegoed. Zo verdien je op een makkelijke manier geld. Hoe meer spaartegoed je hebt, hoe meer de rente oplevert.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html