Je bent hier:
Saldo dagelijks checken

Financiën dagelijks checken


Ben je niet goed met geldzaken? Maak dan niet de fout die velen maken: het negeren van je financiën.
In het kader van: ik kan toch niet met geld omgaan, dus ik verdiep me er ook maar niet in. Dat is namelijk gevaarlijk voor je uitgavenpatroon! Financiën dagelijks checken is raadzaam.

Het is belangrijk dat je weet hoe je er financieel voorstaat, ook al wil je dat misschien liever niet weten.
Financiën kunnen stress veroorzaken, maar het níét weten van de status van je financiën veroorzaakt uiteindelijk meer stress dan het bijhouden van je geldzaken. Check je financiën dagelijks en je zult merken dat dat veel fijner is dan het niet weten van je financiële situatie!

Financiën dagelijks checken: online bankieren

Probeer dagelijks op de hoogte te zijn van je financiële situatie. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk dankzij internetbankieren of mobiel bankieren. Waar je je ook bevindt; je kunt inloggen op je bankrekening en je ziet realtime hoeveel geld je nog hebt.

Door je financiën dagelijks even te door te nemen, ben je er weinig tijd aan kwijt. Je hebt de dag ervoor immers ook al gekeken, dus je hoeft alleen de af- en bijschrijvingen van die dag te bekijken. Zo ben je goed op de hoogte van alles wat er afgeschreven wordt én weet je of je het red met je geld totdat je weer salaris of een uitkering gestort krijgt.

Krijg je een factuur per post of per mail? Plan de betaling dan meteen in via internetbankieren. Dan kan de betaling daarna meteen weer uit je hoofd. Als je facturen – letterlijk – opstapelt, dan raak je op een gegeven moment het overzicht kwijt. (Hoeveel geld moet er ook alweer afgeschreven worden? Er ligt nu opeens wel een enorme stapel facturen…)

Automatische afschrijvingen schelen al een hoop stress, want je hoeft zelf niet te denken aan de betalingstermijnen. Wel is het handig om je rekening dagelijks te controleren, zodat je bij eventuele verkeerde afschrijvingen direct kunt ingrijpen.

Overzicht van uitgaven

Het kost je één keer even wat tijd, maar na een middagje of avond ploeteren, heb je een goed overzicht van al je maandelijkse uitgaven. Zo weet je hoeveel geld eruit gaat en hoeveel geld je dus minimaal nodig hebt per maand. Kortom: een mooi overzicht van je financiën!

Is je salaris of uitkering hoger dan je uitgaven? Dan kun je sparen! Of een deel sparen en een deel uitgeven aan iets ‘extra’s’, zoals een uitje of een nieuwe garderobe.

Als je te veel maandelijkse kosten blijkt te hebben, zie je op je overzicht heel duidelijk waar je eventueel kunt ingrijpen. Denk aan abonnementen op kranten, tijdschriften en loterijen of controleer of je niet dubbel of onnodig hoog verzekerd bent. Ook is het voordelig om jaarlijks over te stappen van energieleverancier (zo pak je overal de aanbiedingen en acties mee). Verdiep je in je uitgavenoverzicht en maak keuzes.

Als het overzicht eenmaal gemaakt is, is het slechts een kwestie van aanpassen als er iets verandert in je persoonlijke situatie.

Bonnen en facturen bewaren

Als je bonnetjes en facturen bewaart (de papieren versie in een doos of ordner, maar digitaal archiveren kan natuurlijk ook), kun je altijd alles makkelijk terugvinden. Zo houd je je financiën dagelijks op orde. Dit scheelt bijvoorbeeld een hoop opzoek- en uitzoekwerk bij je belastingaangifte.

Het is hiervoor ook handig om meteen je loonstroken en eventuele aftrekposten te verzamelen door het jaar heen, zodat je bij je jaarlijkse aangifte vrijwel direct alles bij de hand hebt.

Overzicht van schulden

Als je schulden hebt, wil je die waarschijnlijk het liefst negeren. Maar je weet zelf ook dat je daar weinig mee opschiet. Het is verstandig om een overzicht te maken van al je schulden.
Noteer daarbij hoe hoog de schuld is, hoeveel rente je maandelijks betaalt over de schuld en hoeveel je (maandelijks) aflost.

Zo krijg je inzicht in wat je allemaal nog moet afbetalen én kun je uitrekenen op welke termijn je schuldenvrij bent!

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html