Je bent hier:
Korting en besparen

Bezuinigen zonder problemen


Met minder geld wil je het liefst toch nog al die dingen doen je altijd al gewend was te doen. En dat is lastig. Maar er zijn manieren om te bezuinigen zonder problemen. Je bespaart met deze tips voor langere tijd geld én dat loont!

Luxe leven op je eigen manier

Denk na over je uitgaven en inkomsten. Zijn alle uitgaven echt nodig? En is het echt nodig om naar die dure supermarkt te gaan? Zet voor jezelf op een rij waar je geld naartoe gaat en of dat eventueel anders kan. Zoek goedkopere alternatieven voor zo veel mogelijk van je vaste maandelijkse kostenposten.

Je zult zien dat je heel goed kunt leven zonder officiële luxe producten. Maar ook de huismerken van supermarkten hebben heerlijke producten. Probeer ze eens uit en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Naast de supermarkt geldt dit uiteraard ook voor kleding. Heb je echt nieuwe kleren nodig? Of ligt er nog ergens in je kast een stapel kleding die niet of nauwelijks gedragen is? Koop niets wat eigenlijk niet nodig is of wat je ‘wel leuk leek’.

Heb je echt iets nodig? Koop het dan, maar dan wel zo goedkoop mogelijk.

Bezuinigen: houd je uitgaven bij

Weet precies waar je geld aan op gaat, dus houd je administratie goed bij. Op die manier zul je merken dat je vanzelf steeds beter gaat opletten of een uitgave wel echt nodig is. Misschien is er wel een goedkopere oplossing of een gratis alternatief?

Soms lijkt iets best mee te vallen qua kosten, maar als je dat elke week of elke dag doet, dan lopen de kosten toch aardig hoog op. Als je bijhoudt wat er elke maand in totaal uitgegeven wordt, heb je een goed overzicht van je leefpatroon en kun je ook precies zien waar je kunt of moet ‘ingrijpen’.

Kies voor de goedkoopste aanbieder

Misschien zit je al jarenlang bij dezelfde energieleverancier of kabelmaatschappij en bevalt dat goed. Maar heb je wel eens gekeken naar andere aanbieders en hun aanbiedingen?

Je kunt gemakkelijk (veel) geld besparen door elk jaar opnieuw te kijken waar je het goedkoopst energie kunt afnemen en welke zorgverzekering voor jou de gunstigste voorwaarden heeft. De luie jaren zijn dus voorbij: blijf alert en zorg ervoor dat je desnoods elk jaar overstapt van de ene aanbieder naar een nog goedkopere aanbieder.

Bezuinigen? Aanbiedingen negeren

Ja, de aanbiedingen van leveranciers van energie, internet, telefonie et cetera moet je zeker wél in de gaten houden. Maar probeer de aanbiedingen in de supermarkt of in andere winkels te negeren!

Vaak weten winkels je heel goed te verleiden tot aankopen die je helemaal niet nodig hebt. Vaak staan er vlak voordat je bij de kassa komt ‘leuke’ aanbiedingen, maar in sommige winkels schreeuwt er op elke hoek van de schappen een product om aandacht.

Zorg dat je van tevoren weet wat je nodig hebt bij de winkel en trap niet in de aanbiedingen van producten die je helemaal niet nodig hebt.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html