Je bent hier:
Auto wegdoen voordelen

Auto wegdoen: de voordelen


Veel mensen besparen de laatste tijd zo veel mogelijk vanwege de crisis. Maar wist je dat wel 6% van de Nederlanders de auto weg heeft gedaan? Er zitten namelijk aardig wat voordelen aan de auto wegdoen.

Kostenposten als autobezitter

Een eigen auto is heel fijn, maar een auto betekent ook: elke maand een aantal vaste kostenposten én uiteraard variabele kosten, afhankelijk van hoeveel je rijdt.

Veel autobezitters hebben niet door hoeveel geld ze eigenlijk maandelijks kwijt zijn aan de auto. Zet het voor jezelf eens op een rijtje en ontdek of de auto wegdoen een goede keuze is voor jouw situatie.

Auto kosten: wat betaal je allemaal?

De vaste kosten die je betaalt voor je auto zijn:
– Wegenbelasting
– Verzekering

Daarnaast wordt je auto helaas steeds iets minder waard. Deze afschrijvingskosten zie je niet elke maand terug in je kostenoverzicht, maar he tis wel handig om met de afschrijving rekening te houden.
Ook heeft elke auto op zijn tijd onderhoud nodig, wat ook aardig in de kosten kan lopen.

Naast deze genoemde kosten betaal je ook brandstof en eventueel parkeergeld.

Auto wegdoen: leven zonder auto

Het is duidelijk dat je er financieel zeker op vooruitgaat met de auto wegdoen. Maar je wilt je toch af en toe kunnen vervoeren met een auto? Dat kan! Er zijn tegenwoordig aardig wat alternatieven voor niet-autobezitters.

Denk bijvoorbeeld aan GreenWheels of ConnectCar. Voor deze auto’s betaal je maandelijks vaste abonnementskosten en daarnaast betaal je per kilometer en per uur.
Ook zijn er inmiddels privéauto’s te huur, waarbij je gemakkelijk een auto bij jou in de buurt kunt lenen als je toch een auto nodig hebt.
Als je dus alleen incidenteel een auto nodig hebt, zijn er genoeg alternatieven.

Het openbaar vervoer in Nederland is hartstikke goed geregeld. Met de trein kom je bijna overal en anders rijdt er wel een bus. Als je niet veel spullen bij je hebt is het openbaar vervoer dus een prima alternatief voor de auto. Je doet er misschien net ietsje langer over dan met de auto, maar denk op die momenten aan de vele kosten die je bespaart met je auto wegdoen!

Auto wegdoen: waar ligt de grens?

Twijfel je of de auto wegdoen voor jou voordelig is? Als je jaarlijks minder dan 12.000 kilometer rijdt, is kiezen voor een alternatief voordeliger. De auto wegdoen levert je in dat geval zeker geld op!

Als je jaarlijks tussen de 12.000 en 15.000 kilometer aflegt, is het afhankelijk van je alternatieven of het voordeliger is om je auto weg te doen.
Bij meer dan 15.000 kilometer is het minder voordelig om je auto weg te doen.

Zet voor jezelf eens op een rij hoeveel je precies rijdt, of je voor al deze ritjes ook echt de auto nodig hebt of dat je ook met het openbaar vervoer of met de fiets kunt gaan, of er alternatieven bij jou in de buurt zijn, en ontdekt of de auto wegdoen voor jou veel voordelen heeft.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html