Je bent hier:
Alles uit de kast kleding

Alles uit de kast


Kleding wordt meestal nieuw gekocht, daarna een tijd gedragen en dan verdwijnt het ergens onder op een stapel of achter in een kast. Als je in elk geval een keer per jaar je kledingkast uitzoekt, blijft je garderobe up-to-date en bewaar je niet onnodig kleding die je niet meer zal dragen. Wat doe je met de kleding die weg kan?

Kledingbak

Je kunt de kleding die je niet meer draagt in een kledingbak bij jou in de buurt stoppen. Er zijn kledingbakken van verschillende organisaties, zoals het Leger des Heils en hulporganisaties voor mensen in ontwikkelingslanden.

Kringloopwinkel

Je kunt je kleding ook bij een kringloopwinkel afgeven. Hier wordt nog goed uitziende kleding in de winkel aangeboden tegen lage tarieven, zodat ook mensen met minder geld kleding kunnen aanschaffen.

Online aanbieden

Wil je zelf nog wat proberen te verdienen aan de kleding die je wegdoet, dan kun je je kledingstukken online te koop aanbieden. Zo kun je er wat euro’s aan overhouden, waar je eventueel weer andere kleding voor kunt kopen.

Ruilparty

Iedereen heeft wel kleding in de kast die niet meer gedragen wordt. Organiseer een paar keer per jaar een kledingruilparty met vrienden en neem de kleding mee die jij niet meer wilt hebben. Iedereen legt de meegebrachte kleding bij elkaar en kijkt of er andere kledingstukken bij liggen, die wellicht wél interessant zijn om in je kast te hebben. Het kost niets, het is een leuke bezigheid en je houdt er misschien wel heel leuke kleding aan over!