Je bent hier:
welke-digitale-munten-zijn-er

Welke digitale munten zijn er naast de bitcoin?


De bitcoin is veruit de bekendste crypto currency. Maar er zijn nog honderden andere digitale munten die je kunt kopen en waarvan de waarde kan stijgen (of dalen). Welke digitale munten zijn er naast de bitcoin?

Andere digitale munten dan de bitcoin

De bitcoin bestaat sinds 2009. Het is de bekendste en populairste crypto munt en de bitcoin heeft de hoogste marktwaarde van alle crypto valuta. Toch is de bitcoin zeker niet de enige digitale munt.

Welke digitale munten zijn er dan nog meer naast de bitcoin? Eind 2017 waren er al bijna 1400 (!) crypto valuta. En het aantal blijft doorgroeien. Een compleet overzicht van alle digitale munten vind je hier.

Andere digitale munten worden ook wel altcoins genoemd. Een altcoin kan dus van alles zijn, van ripple tot ADA en van NEO tot XLM.

Welke digitale munten zijn er nog meer interessant?

Het is niet te voorspellen welke crypto valuta het het best zullen gaan doen de komende tijd. Het aanbod is enorm en ook de kleine, onbekende digitale munten kunnen een goudmijn blijken. En andersom geldt uiteraard ook dat de grootste en meest bekende crypto currency opeens in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen.

Om toch enkele andere digitale munten te noemen, volgt hieronder de opsomming van crypto’s die RTL Z als meest veelbelovende digitale munten voor 2018 ziet:

– Bitcoin (BTC)
– Ethereum (ETH)
– Stratis
– Ripple (XRP)
– Dash (DASH)
– IOTA (IOT)
– Monero (XMR)
– Verge (XVG)
– Neo
– Ethos
– Qtum
– OmiseGo

Het is en blijft een gok welke digitale munt je kiest en hoe je het geld dat je in crypto’s wilt stoppen kunt spreiden over verschillende digitale munten. Er zijn ontzettend veel crypto handelaren en iedereen stelt zijn of haar eigen wallets samen. Dit gebeurt op basis van voorspellingen of statistieken (die beide geen garanties bieden) of op basis van gevoel.

Welke digitale munt kan bitcoin voorbijgaan?

De bitcoin is de munt waarin het meeste geld omgaat. Op 6 januari 2018 was dit $284.101.969.809 voor bitcoin versus $122.268.876.358 voor ripple. Op de derde plaats stond ethereum met $99.916.766.385. Het is zomaar mogelijk dat de ripple de bitcoin in de loop van 2018 voorbij zal gaan. De vraag is dan of de ripple nog steeds de benaming altcoin zal houden of dat bitcoin opeens bij de altcoins gaat horen.

Op Coinmarketcap.com kun je de huidige situatie zien bij Market Cap.