Je bent hier:
Geld-verdienen-FX-trading

Geld verdienen met FX trading


FX trading, ook wel valutahandel, is het ruilen van de valuta. Aan het ruilen van aandelen zitten veel risico’s verbonden. Dit risico is vele malen kleiner bij het ruilen van valuta’s. Bij het verhandelen van valuta verkoop je altijd iets en koop je iets. Dit zijn dus altijd twee handelingen die je uit moet voeren.

Waarom?

Maar waarom is FX trading zo populair? Dit komt door de voordelen die het heeft vergeleken met de aandelenmarkt. Deze markt is namelijk 24/7 open, wat erg fijn is. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de transactiekosten erg laag zijn. De winst is soms zelfs belastingvrij, wat altijd mooi meegenomen is. Over grote bedragen moet je natuurlijk wel belasting betalen.

Altijd winnaars

Bij valutahandel is er eigenlijk altijd een winnaar. Maar hoe kan dat nou? Het antwoord is vrij simpel: Als de ene valuta stijgt, daalt de andere. Er is dus altijd een verliezer maar ook altijd een winnaar. Bij aandelen is dit anders. Hierbij zou het namelijk zo maar kunnen zijn dat alle aandelen goed gaan, maar ook allemaal slecht.

Succes behalen

Het is eigenlijk best wel simpel om succes te behalen met valutahandel. De verandering van de valuta is namelijk afhankelijk van de economische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn redelijk te voorspellen. Degene die deze economische ontwikkelingen goed kan voorspellen, kan miljoenen aan winst maken. Een grote partij die hierin gespecialiseerd is, is bijvoorbeeld Julius Krechting.

Populaire valuta’s

Momenteel zijn er een aantal valuta’s extreem populair. Denk hierbij aan de Amerikaanse dollar, de euro en de Engelse pond. Let hier dan wel bij op dat deze erg snel kunnen stijgen en dalen.