Je bent hier:
Lege inbox weinig mail

Lege inbox: van overvol naar leeg


Zowel thuis als op het werk heb je een mailbox en misschien heb je wel meer dan twee e-mailadressen waarop je informatie binnenkrijgt. Vind je het moeilijk om te bepalen welke informatie belangrijk is om te bewaren? Of weet je sowieso niet waar je moet beginnen om je inbox op te schonen? Hierbij enkele handige tips voor een lege inbox!

Lege inbox: onnodige mails deleten

Stap 1 is dat je alle mailtjes die je niet meer nodig hebt uit je mailbox verwijdert. Nieuwsbrieven zijn leuk om te lezen, maar je hebt ze vaak na het lezen niet meer nodig. Weg ermee dus!
Sommige mailtjes die je beantwoord hebt, zijn ook niet nodig om te bewaren. Ook deze kunnen dus gedeletet worden. Hetzelfde geldt voor mailtjes waarin je kleine opdrachten krijgt, die inmiddels al uitgevoerd zijn. Deze mails kunnen verwijderd worden en je zult zien dat je inbox al wat leger wordt.

Orde in je inbox


Wat doe je met mailtjes die je wel moet of wilt bewaren? Alles in je inbox laten staan is een mogelijkheid, maar dit is niet heel overzichtelijk en kan voor onrust in je hoofd zorgen.

Tip: maak mappen aan in je mailbox.

In je mailbox thuis kun je bijvoorbeeld de volgende mappen aanmaken:
– Vrienden & familie: hier bewaar je mailtjes die je leuk vindt om te bewaren of waarom handige informatie staat die je later wellicht nog nodig hebt.

– Werk: mailtjes over je werk, van je werkgever, digitale loonstrookjes die je vanuit je werkmail doorstuurt naar je privémail – bewaar de mailtjes in deze map.

– Vakantie: boekingsbevestigingen van een vakantiereis, hotel, huurauto of e-ticket bewaar je handig bij elkaar in een map.

– Huis: in deze map bewaar je mailtjes die met het huis/huishouden te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan mailtjes van je energieleverancier, de bevestiging van het doorgeven van de meterstanden van de watermeter, informatie over je verzekeringen, etc.

– Krijg je van een bepaald persoon veel mail die je moet of graag wilt bewaren? Maak voor diegene een aparte map aan! Zo kun je de mailtjes, nadat je ze beantwoord hebt, meteen naar deze map verslepen en vind je ze gemakkelijk terug.

– Heb je een hobby waar veel mail over binnenkomt? Ook dan is een aparte mailmap handig? Hierin verzamel je nieuwsbrieven, informatie over evenementen en mailtjes van je hobbyvrienden.

Houd het bij


Als je je inbox ordent en opschoont, zul je merken dat het makkelijker is om bij te houden. Je hebt een goed overzicht en weet welke mailtjes nog op een reactie wachten of afgehandeld moeten worden.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html