Je bent hier:
Digitale foto's ordenen

Digitale foto’s ordenen van je smartphone


Tegenwoordig maak je sneller, makkelijker en vaker foto’s dan vroeger. Veel mensen hebben een smartphone waarmee je op elk moment van de dag een foto kunt maken. Maar wat doe je daarna met al die foto’s? Lees de tips voor digitale foto’s ordenen!

Klik, klik, klik

Foto’s maken we allemaal. Overal. Veel mensen leggen dagelijks leuke, opvallende of juist heel normale momenten vast met hun smartphone. Of je ook echt wat doet met die foto, maakt niet uit. Een foto maken kost niets en je kunt altijd later een selectie maken uit alle door jou gemaakte digitale foto’s. Maar hoe begin je aan het digitale foto’s ordenen?

Digitale foto’s ordenen: overzicht maken

De eerste keer gaat het waarschijnlijk om een enorme bulk foto’s die je de afgelopen weken, maanden en misschien zelfs wel jaren hebt gemaakt. Het zal dus een behoorlijk karwei worden om die eerste keer digitale foto’s te ordenen.

Hoe begin je? Sluit je smartphone aan op je computer en bedenk welke soorten foto’s (welke categorieën) je gemaakt hebt en wilt bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld een paar hoofdmappen maken met: thuis, kinderen, huisdieren, werk, dagje weg (specificeer waar dit dagje weg naartoe ging), vakantie (waarheen?), leuk (verzamelmap van leuke momenten).

Fototegel bekijken en naar map verplaatsen

Maak voor elke categorie een map aan en open de fotogalerij van je smartphone. Probeer in een redelijk tempo door te werken en dus niet elke foto uitgebreid te bekijken. Zorg ervoor dat je de foto’s als ’tegels’ te zien krijgt in de map, zodat je in een oogopslag ziet wat het onderwerp van de foto is én in welke map de foto geplaatst moet worden. Zo gaat digitale foto’s ordenen het snelst en is het makkelijk bij te houden.

TIP: bewaar niet álle foto’s

Zorg er bij de fotoselectie voor dat je alleen die foto’s naar mapjes verplaatst die je ook echt nog eens wilt bekijken en die echt iets ‘zeggen’. Nu het maken van foto’s zo veel makkelijk is, maken mensen ook vaak foto’s die slechts voor even ‘nodig’ zijn, maar die je daarna niet per se op je computer over hoeft te zetten om te bewaren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een foto die je gemaakt hebt vanuit je kantoorraam om het lokale weer aan je partner te laten zien via WhatsApp. Of een foto van het vertrektijdenbord op het station als je trein weer eens vertraging heeft.

Ga je echt nog iets doen met deze foto’s? Met andere woorden: wil je deze foto’s in de toekomst nogmaals delen met mensen? Of was het een momentopname die dagen, weken of maanden later eigenlijk niet veel waarde mee heeft?
Maak dat onderscheid nu je je digitale foto’s ordent, want dit is het moment om je fotogalerij op te ruimen!

(Bijna) lege fotogalerij op je smartphone

Als je alle foto’s van je smartphone geordend hebt, haal je alle foto’s van je smartphone af. Je kunt natuurlijk een paar leuke foto’s op je telefoon laten staan, zodat je die onderweg nog eens kunt bekijken of aan iemand kunt laten zien, maar maximaal twintig foto’s zijn genoeg. Je maakt tenslotte (soms onbewust) weer snel nieuwe foto’s, waardoor je fotogalerij binnen de kortste keren weer verder gevuld wordt.

TIP: elke maand digitale foto’s ordenen

Nadat je een eerste keer je digitale foto’s van je smartphone hebt geordend, wordt het daarna alleen maar makkelijker en sneller om een selectie te maken van de nieuwe foto’s. Het advies is namelijk om elke maand een moment te prikken waarop je je smartphone op je computer aansluit, je alle foto’s van je smartphone afhaalt en meteen in mapjes plaatst. Op die manier hoef je slechts eens per maand alle foto’s van maximaal 31 dagen te verwerken. In plaats van digitale foto’s ordenen van een veel langere tijd.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html