Je bent hier:
Administratieplicht zzp'er

Administratieplicht zzp’ers: waaruit bestaat de administratie?


Als zzp’er ben je verplicht om een administratie bij te houden. Alles moet je minstens zeven jaar bewaren, zodat de belastingdienst er eventueel nog naar kan vragen gedurende deze periode. Wat komt er allemaal kijken bij de administratieplicht zzp’er?

Administratieplicht zzp’er: wat valt er onder de administratie?

De administratie en wat er allemaal bij hoort, hangt af van het soort bedrijf dat je als zzp’er gestart bent. Iedere zzp’er is echter verplicht om een administratie bij te houden.

Onderdelen administratie

De administratie bevat de volgende onderdelen. Afhankelijk van jouw bedrijf hoef je een of meerdere onderdelen wellicht niet in jouw administratie op te nemen, maar kijk hier goed naar!

– Agenda
– Urenregistratie
– Kasboek
– Kilometerregistratie
– Verkoopboek
– Bonnen
– Privéopnamen
– Afsprakenboek
– Overzichten van afschrijvingen
– Excel-bestanden

Regels administratie

De belangrijkste regels betreft administratieplicht zzp’ers zijn de volgende.

– De administratie moet passend zijn bij de onderneming.
– Er is een bewaarplicht van zeven jaar.
– De administratie moet actueel en raadpleegbaar zijn.
– De administratie moet controleerbaar zijn.

Zzp’er: altijd een overzichtelijke administratie

Dus wat voor soort bedrijf je als zzp’er ook start, je bent altijd verplicht om alles wat onder de administratie valt zeven jaar te bewaren. Daarnaast is het belangrijk dat je voor jezelf een goed systeem bedenkt om je administratie in bij te houden.

Mocht de belastingdienst jou uitkiezen om te controleren, dan is het van belang dat de belastingdienst gemakkelijk inzage kan krijgen in jouw administratie. Het is aan jou om alle bonnetjes te ordenen en alle bedragen van bij- en afschrijvingen in een overzicht op een rij te hebben staan.

Administratie zelf bijhouden of uitbesteden

Als je het lastig vindt om zelf alles bij te houden, dan is het handig om iemand anders in te schakelen voor je administratie.

Een handige tip is om vanaf dag 1 alles direct goed bij te houden. Zo voorkom je dat je op een later moment uren- of zelfs dagenlang bezig bent om alles met terugwerkende kracht op een rij te zetten.

http://upf-spain.org/clompt.html Comprare cialis online senza ricetta Italia Acheter Cytotec en ligne en France Comprar Diflucan online sin receta Comprar Cytotec Acheter Cytotec https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html